WhatsApp, Avatar ekleme özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor

Meta, Facebook ve Instagram'da kullanıma sunduğu Avatar özelliğini WhatsApp için de kullanım sunmak için çalışmalar yapıyor.

Facebook, Messenger ve Instagram ve WhatsApp’ı bünyesinde barındıran Meta, kullanıcılarını mutlu edecek yeni özellikleri platformlarına entegre etmeye devam ediyor. Snapchat ile hayatımıza giriş yapan kendi profilini oluşturma işlevi, Instagram ve Facebook’un ardından Avatar olarak WhatsApp’da da kullanıma sunulacak.

iOS’ta da memoji adı altında bir benzeri oluşturulan bu sistem, WhatsApp’a da entegre edilecek. Bu sayede kullanıcılar kendilerine özel tepkilerle tasarladığı Avatar modelleri oluşturabilecekler. Özellikle Instagram tarafından oldukça kullanılan bu özelliğin WhatsApp’ta da tercih edilmesi bekleniyor. Avatar ile beraber WhatsApp içerisinde dijital ifadenizi kurarak kimliğinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Gelen sızıntılara baktığımızda uygulamanın Avatar özelliği Android telefonlarda sadece özel bir test grubunda test edilecek. Avatar oluşturan kişiler, otomatik olarak bir çıkartma paketine sahip olacak ve bu paketi konuştuğu herkesle kolayca paylaşabilecek. Sadece bunla kısıtlı olmayıp WhatsApp profil fotoğrafı olarak da Avatar oluşturulabiliyor.

Mark Zuckerberg, Meta şirketlerinin metaverse’e entegre olmasını sağlamak için Avatar gibi sanala entegre olacak çalışmalarını sürdürüyor. Avatar modelleri ile kullanıcıların yakın gelecekte metaverse aleminde kendi oluşturdukları Avatar modelleriyle sanal etkinliklere ve gezintilere katılabileceği düşünülüyor.

Test kullanıcıları, bu özelliğe sahip olmak için WhatsApp’ı 2.22.23.9 sürümüne güncellemeleri gerekiyor.  Avatar özelliğini test eden kişiler arasında olup olmadığınızı uygulama içerisinden “Ayarlar” kısmına giriş yaparak “Avatar” bölümüne sahip olup olmadığınızı görebilirsiniz. Sistem henüz beta sürümünde olduğu için Avatar oluştururken çeşitli sorunlar yaşanabileceği belirtiliyor. Sorunlar yaşadığınızda Avatar’ınız oluşturulana kadar denemeye devam etmeniz gerekiyor.

Güncel İçerikler