İnşaat malzemelerin tedarik sürecini kolaylaştıran GlobalFair, 20 milyon Dolar yatırım aldı

İnşaat tedarik için yenilikçi çözümler sunan GlobalFair, 20 milyon Dolar yatırım aldı.

İnşaat malzemelerin tedarik ve lojistik süreçlerini geliştiren GlobalFair, Seri A turunda 20 milyon Dolar yatırım aldı. Lightspeed liderliğindeki yatırım turuna Saama Capital, India Quotient, AUM Ventures ve Stride Ventures katıldı. 20 milyon Dolar’ın 12 milyon Dolar’ı sermaye olarak ve 8 milyon Dolar’ı ise borçlar için kullanılacak.

2020 yılında Ashish Chandra tarafından kurulan Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan inşaat teknikerleri için sunduğu dijital pazarla, tezgah üstü, kuvars tezgah, dolap, doğal taş ve fayans gibi “kuruluma hazır” malzemelerin tedarikini basitleştirmeyi hedefliyor.

GlobalFair CEO’su Shaily Garg, “GlobalFair fikri, inşaat işlerinin parçalanmış doğası göz önüne alındığında, Chandra ve benim güçlü bir şekilde hissettiğimiz özel bir şeydi. Dünya genelinde, küresel tedarik zinciri zorlukları inşaat gecikmelerine ve iş gücü kıtlığına neden oluyor.” dedi.

Platformun yenilikçi yapısı, müteahhitleri, distribütörleri, imalatçıları, mimarları ve inşaat şirketlerini malzeme tedarik etmek için birbirine bağlayan bir pazar yeri olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca inşaat odaklı girişimin geliştirdiği sistem sayesinde mimari planlar ve çalışma sahalarının imalat çizimlerinden inşaat malzemesinin tahmini maliyetini hesaplamak için özel bir araç sunuyor.

GlobalFair, özellikle bütçeleri 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında değişen projeler için ABD genelinde “yüzlerce” müteahhit ve perakende müşteriyle çalıştığını iddia ediyor. Garg, GlobalFair’in müşterilerinin büyük üreticilerden ve yerel distribütörlerden ihracatçılara ve distribütörlerden satın alan perakende zincirlerine kadar geniş bir yelpazede çalıştığını söylüyor.

20 milyon Dolar yatırımla beraber girişim, birbirinden farklı lojistik konusunda sorun yaşayan ürünlerin tedarik sürecini hızlandırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler