Ürün tedarik zincirine yardımcı olan Makersite, 18 milyon euro yatırım aldı

Şirketlerin malzeme ve tedarik zincirini yapay zekayla analiz ederek raporlar sunan Makersite, 18 milyon euro yatırım aldı.

Malzeme ve tedarik zincirlerini yapay zekayla destekleyen Makersite, düzenlenen seri A yatırım turunda 18 milyon euro yatırım aldı. Hitachi Ventures liderliğinde düzenlenen yatırım turuna KOMPAS ve Planet A katıldı.

Almanya merkezli girişim, yapay zekayı kullanarak şirketlerin ürünlerle alakalı verilerini malzeme ve tedarik zinciriyle entegre ederek çeşitli raporların kolayca hazırlanmasını sağlıyor. Makersite ile birlikte şirketlerin maliyetlerinin en aza indirilmesi ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması amaçlanıyor.

Girişimin müşterileri arasında Microsoft, Vestas, Cummins ve Procter & Gamble gibi alanında lider şirketler bulunuyor.

Makersite CEO’su Neil D’Souza, “Maliyet, uyumluluk, risk veya sürdürülebilirlik zorluklarını çözmede uzmanlaşmış birçok şirket var. Sorun şu ki, her biri silolarda oturuyor ve kullandıkları veriler bu alanlarda çalışan insanlara özel oluyor. Bizim çözümümüzü farklı kılan da bu nokta oluyor. Uzmanlaşmamış kişiler için de birden fazla sonucu analiz ederek karar alma konusunda onlara yardımcı oluyoruz. Bu alanda ilk ve benzersiz bir yapıya sahibiz.” dedi.

D’Souza’nın belirttiği veri tabanı, Makersite’ın ürün modeli ve tedarik zincirlerini otomatik olarak oluşturması için bağlamsal ilişkileri tanımlamasına olanak tanıyor. Modeller, yalnızca bir ürünün neyden yapıldığını değil, madencilik kaynaklarından fabrika zeminine kadar her bileşenin nasıl üretildiğini de kapsıyor.

Girişim, yeni yatırımını artan müşteri portföyüne yönelik çözümlerinin desteğini sürdürmek için kullanmayı planlıyor. Makersite, çalışan önümüzdeki 12 ay içinde çalışan sayısını yaklaşık 40’tan 100’ün üzerine çıkarırken, D’Souza, özellikle ABD ve Avrupa’da pazarlarındaki işlerini büyütmek için şirketin satış ve pazarlama ekiplerini oluşturmaya odaklanacağını söylüyor. Entegrasyon tarafında, Makersite bilgisayar destekli tasarım platformlarında maliyet ve çevresel öngörüler sağlamak için Autodesk gibi yazılımlarla ortak çalışıyor.

Güncel İçerikler