James Dyson Ödülü’nün uluslararası en iyi 20 icadı açıklandı

Dyson mühendisleri tarafından seçilen James Dyson Ödülü'nün uluslararası en iyi 20 icadı açıklandı.

Dyson Ödülü‘nün uluslararası en iyi 20 icadı, Dyson mühendislerinden oluşan bir jüri ekibi tarafından seçildi. Dünyanın dört bir yanından 15 Dyson mühendisi, finalistleri belirlemek için bir araya geldi.

Ödül, Eylül ayında 29 ülke ve bölgede ulusal kazananları ve ikincileri açıkladı. James Dyson Ödülü, evde intravenöz tedavilerinden inme rehabilitasyon cihazlarına kadar, gelecek neslin en parlak zihinlerini ortaya çıkarıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen 15 Dyson mühendisi, bilim insanı ve tasarımcı, bu yılın Uluslararası İlk 20 listesini seçmek için tam 87 James Dyson Ödülü Ulusal finalistini inceledi.

İcatlar asla bitmez

En zor problemleri çözme yeteneğine sahip, dünyanın dört bir yanındaki öğrenci ve genç mühendisler, icatların asla durmadığını kanıtlamaya devam ediyor. James Dyson Ödülü İlk 20 listesi, küresel sorunları benzersiz yöntemlerle çözmek için tasarlanan icatları kapsıyor. Listede yer alan, nehirlerdeki plastik atıkları yönlendirmek için yüzen bir bariyer veya göğüs sağlığı kontrol cihazı gibi fikirler, küresel arenada büyük ses getiriyor ve potansiyel yaratıyor.

Dyson Tasarım Müdürü Lucy Harden, “Tüm başvuruları okuduğumda inanılmaz miktarda sıkı çalışma ve çabayı görmek gerçek bir ayrıcalıktı. İlk 20 listesine kimin girmesi gerektiği konusunda meslektaşlarımla tartışmak da keyifli bir süreçti, paneldeki çeşitlilik bazı harika sohbetlere de yol açtı.” dedi.

Dyson’da geliştirilen harika fikirlerin düşünce ve deneyim çeşitliliğinden geldiğine inanılıyor. Jüri üyeleri, Dyson’ın küresel Araştırma, Tasarım ve Geliştirme ekiplerindeki bilgi ve uzmanlığı temsil ederek; sürdürülebilirlik, tıp, yazılım, teknik tasarım ve tarım dahil olmak üzere çok çeşitli mühendislik alanlarında uzmanlaşıyor. Dyson Mühendislik Teknolojisi Enstitüsü‘nde eğitimine devam eden yüksek performanslı lisans öğrencileri de geleneksel tasarım süreçlerine meydan okuyarak içgörülerini paylaşmak için onlara katılıyor.

“Dünyanın dört bir yanından gelen, özellikle daha önce farkında olmadığım sorunları vurgulayan çeşitli zorlukları görmek her zaman büyüleyici olmuştur. Farklı yerlerden başvuranların benzer problemlere odaklanmaları, ancak bunları çözmek için çok farklı yaklaşımlar benimsemeleri harika. Her yıl artan düşünce çeşitliliği James Dyson Ödülü’nü her zaman heyecanlı kılıyor.”

Kay Yeong, Dyson’da Baş Mühendis

Jüri, tüm ulusal finalistleri analiz etti, tartıştı ve gözden geçirdi. İlk 20 listesine girenleri belirlemek için çevrimiçi olarak bir araya geldi.

Hangi icatlar İlk 20 Listesine girebilmeyi hak ediyor?

Dyson’da Sürdürülebilirlik Mühendisi Sam Dill, “İlk 20 listesine girmiş bir fikir, gerçek bir prolemi çözdüğünü göstermelidir. Bir kavramın incelemeye dayandığını ve büyük ölçekte fark yaratma potansiyeline sahip olduğunu göstermek için prototipleme ve testlerle birlikte gerçek dünya araştırması ve analitik düşüncenin kanıtı olmalıdır.” dedi.

Peki, icadın geleceği nasıl görünüyor? İlk 20 listesi hakkında bilgi almak için https://www.dyson.com.tr/newsroom/overview adresini ziyaret edin.

Güncel İçerikler