İnsan kaynakları için yenilikçi çözümler sunan Skuad, 15 milyon Dolar yatırım aldı

İnsan kaynaklarının uluslararası çalışanlar için işe alım sürecini kolaylaştırmak isteyen Skuad, 15 milyon Dolar yatırım aldı.

Şirketlerin dünya genelinde herhangi bir çalışanı kolayca işe almasına yardımcı olan Skuad, Seri A turunda 15 milyon Dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Güneydoğu Asya merkezli risk sermayesi fonu ve ABD’li stratejik bir yatırımcı tarafından yönetilirken Beenext ve Anthemis‘in katılımıyla gerçekleşti.

2019 yılında Singapur’da kurulan girişim, sadece aynı ülkede değil uluslararası işçi alımlarında işe alım sürecini kolaylaştırmak için kuruldu. Kurulduğu günden bugüne kadar girişimin odaklandığı nokta, işverenlerin piyasa düzenlemelerindeki değişiklikler, uluslararası maaş bordroları ve uzaktan işe alım gibi süreci zora sokan sorunlar için şirketlere birbirinden faklı çözümler sunmak oluyor. Skuad’ın iş arayan kişiler için de özel çözümleri bulunuyor. İş arayan kişiler, girişimin sunduğu uygulamayla aradığı işi kolayca bulabiliyor.

Skuad, şirketlerin 160’ın üzerinde ülkede yerel kurallara uyum sağlayıp herhangi bir şirket kurmadan çalışanları işe almaya ve onlara ödeme yapmaya aracılık ediyor. Sadece bunlarla kalmayıp farklı ülkelerdeki çalışanlara özel avantajlar ve sigorta seçenekleri de sunuyor. Platformu kullanan şirketlerin büyük bir kısmının teknoloji ve danışmanlık hizmeti verdiği belirtiliyor.

Girişimin kurucusu Sundeep Sahi, “Uzaktan ekipler kurmak veya başka bir ülkede işe alım yapmak için bir yan şirket kurmanız, tüzel kişi olarak varolmanız, yerel banka hesapları açmanız, yerel istihdam yasalarından haberdar olmanız ve yerel insan kaynakları, hukuk ve bordro ekipleri kurmanız gerekiyor. Bu süreç genellikle yıllarca olmasa da aylar sürüyor ve binlerce dolarlık bir yatırım gerektiriyor.” dedi.

İnsan kaynaklarına yardımcı olan platform,  işe alma ve işe alım süreçlerini detaylı analiz ederek genişletmek için teknik görüşmeleri otomatikleştiren veri odaklı bir yetenek değerlendirme platformu olan Codejudge’ı satın alacağını açıkladı.

Skuad’a 350’nin üzerinde iş veren kaydoldu. Girişim, 34 ülkeden 94 farklı şirkete uluslarası ekip kurma konusunda yardımcı oluyor.  Ayrıca platformun hedefleri arasında 2027 yılına kadar global çapta uygulamayı kullanarak 1 milyon kişinin uluslararası çalışmasını sağlamak da bulunuyor.

Güncel İçerikler