Türk girişimciler tarafından İngiltere’de kurulan veri zekâsı platformu Smart Kiwi, 250 bin pound yatırım aldı

Mobilite ve lojistik filolarının operasyonel süreçlerini verimli hale getiren veri zekası platformu Smart Kiwi, 250 bin pound yatırım aldı. 

Mikro-Mobilite operatörleri ve lojistik filolarının gelecek talebini tahmin ederek operasyonlarının verimini artırmayı amaçlayan veri zekası platformu Smart Kiwi, SFC Capital’in liderlik ettiği Silikon Vadisi merkezli Plug and Play and Estonya Merkezli Startup Wise Guys’ın da dahil olduğu yatırım turunda 250 bin pound değerinde yatırım aldı. Smart Kiwi, aldığı yatırımı ürünü geliştirmek ve global pazarla açılmak için kullanmayı hedefliyor. 

Smart Kiwi, trafik koşulları, konserler veya futbol maçları gibi özel etkinlikler ve şehirlerdeki gerçek zamanlı insan trafiği gibi dış etkenlerle, geçmiş verileri birleştirir ve yenilikçi makine öğrenimi teknolojisini kullanır. Bu şekilde Smart Kiwi, belirli bir zamanda belirli bir yerde nerede ve ne kadar talep olabileceği konusunda doğru tahminler yapar. Mobilite şirketleri, Smart Kiwi çözümünü aynı zamanda depo operasyonlarını geliştirmek için de kullanabilir: filo bakım ekibi, kestirimci bakım yoluyla, en düşük maliyetle filoya hizmet vermek için en uygun zamanın ne olduğu konusunda doğru bilgiye erişim sağlar. 

Smart Kiwi’nin kurucu ortağı ve CTO’su Murat Derya Özen kullandıkları teknoloji konusunda, sağladıkları tahmine dayalı algoritmaların ve kullanılan gelişmiş, yenilikçi makine öğrenimi tekniklerinin ve coğrafi modellenin, arz-talep verimliliğini arttırdığının ve saha içi operasyon maliyetlerini büyük ölçüde düşürdüğünün altını çiziyor.

CEO ve diğer kurucu ortak Angelo Delle Piane işe Smart Kiwi teknolojisi konusunda şunları söylüyor: “Paylaşılan mobilite sektöründe marjların ne kadar küçük olduğunu ilk elden biliyoruz ve verilerimiz ve gerçek zamanlı analizlerimizle mümkün olduğunca çok işletmeyi desteklemeyi umuyoruz.”

Plug and Play, bugüne kadar ekosisteminde yer alan  40.000’den fazla girişimle, 500’den fazla kurum iş birliği ile, kurulduğu günden bu yana 2000’den fazla girişimciye toplam 10 milyar dolarlık yatırımı mümkün kıldı.

Bugün Plug and Play’in yatırımı, teknolojik yenilikleri kentsel mobilite sistemlerine entegre etmede önemli iş fırsatının altını çiziyor.

Plug and Play Ülke ve Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük yatırım hakkında şunları söyledi “Dünyanın en aktif VC’lerinden biri olarak her yıl dünya çapında 250’den fazla şirkete yatırım yapıyoruz. Geleceğin savunulabilir işini inşa eden girişimleri desteklemekten gurur duyuyoruz.

Plug and Play Yatırım Uzmanı Kerem Engin ise ekledi: “Kiwi, AI ile Mikro mobilite operasyonlarını geliştirmeye kendini adamış çok güçlü bir ekibe sahip Plug and Play İstanbul ofisi olarak, sıra dışı ekipler ve sağlam teknolojiler ile tohum öncesi ve tohum seviyesindeki Startuplara yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler