İrlanda merkezli mobilite platformu CitySwift, 5 milyon Euro yatırım aldı

Toplu taşıma endüstrisi için yenilikçi çözümler sunan CitySwift, 5 milyon yatırım aldı.

Toplu taşıma endüstrisinin daha iyi bir hal almasını amaçlayan CitySwift, düzenlenen Seri A yatırım turunda 5 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turu, Act Venture Capital liderliğinde, Irelandia Investments, CarTrawler’ın eski CEO’su Mike McGearty, Enterprise Ireland ve Western Development Commission da dahil olmak üzere birçok yatırımcının katılımıyla gerçekleşti.

Toplu taşıma araçları, şehirlerin vazgeçilmez bir parçası oluyor. Büyük küçük fark etmeksizin tüm şehirlerde toplu ulaşımı tercih eden kişi sayısının oldukça fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Yakıt fiyatlarının neredeyse günlük değişimi, deneyimli sürücülerin azlığı ve karbon ayak izine uygun olarak hareket etme gibi nedenlere topluca baktığımızda hepsinin aynı anda gerçekleşme ihtimali zor görünüyor. Sektördeki karışıklıkların önüne geçmek ve verimliliği artırmak için teknolojiden yardım alınması gerekiyor. CitySwift de tam olarak bunu sağlıyor. İrlanda merkezli girişim, geliştirdiği Mobilite-Intelligence-as-a-Service’i global pazara sunmayı amaçlıyor.

Girişim, ulaşım araçlarından elde ettiği veriyi yapay zekayla destekleyerek müşterileri için en uygun çözümleri bir araya getiriyor. Doğru sonuçları bir araya getirildiğinde, 5 kattan fazla yatırım getirisi, geç kalan otobüslerde %45 azalma ve mevcut müşterilerin çalışma saatlerinde %2’den fazla azalma sağladığı görülüyor.

CitySwift Kurucu Ortağı ve CEO’su Brian O’Rourke, “CitySwift’in yeni dönemi, ağlarında arz ve talebi şimdi eşleştirerek ortaklarımızı daha yeşil, daha temiz bir mobilite geleceği için hazırlık yapmaya odaklandığımız bir dönem oluyor. CitySwift, toplu taşıma için geleceğin parlak olduğuna ve mobilite çözümlerinin tüm dünyada şehirler arasında çekici, verimli ve daha temiz toplu taşımanın kilidini açacak anahtar olduğuna kuvvetle inanıyor.” dedi.

CitySwift, 2016 yılından bu yana toplamda 8.5 milyon euro yatırım aldı. Yeni yatırımla beraber girişim, çalışmalarını global pazara taşımayı planlarken toplu taşıma ile ilgili sorunları derinlemesine inceleyerek yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor.

Güncel İçerikler