Yeni ve kişisel bir alışveriş deneyimi sunan yerli girişim Clotie, 600 bin dolar yatırım aldı

2018 yılında Türkiye’nin teknoloji tabanlı ilk online styling platformu olarak kurulan Clotie, 3. yatırım turunu tamamladı.

2021 Temmuz ayında sektör öncüsü şirket ve kişilerden aldığı ikinci yatırım turu sonrası müşteri kitlesini büyük ölçüde genişletirken, teknolojik altyapısını geliştirdi. Bugüne kadar yüzbinlerce kullanıcının hayatının her alanında kombin ihtiyacını karşılayan Clotie, yeni yatırımcıların ve mevcut yatırımcılarından APY Ventures ve ALima Ventures’ın katıldığı ara turda 600 bin dolar yatırım aldı. Ara yatırım turu ile hızlı bir şekilde yurtdışı operasyonunu başlatıp yakın zamanda Seri A öncesi bir yatırım turu daha planlanıyor.

Teknoloji ile modayı birleştiren Clotie, yapay zekâ teknolojisi ile müşterilerini günden güne daha iyi tanıyarak, onlara kusursuz bir hizmet sunmayı hedefliyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek online kişisel mağazayı kullanıcılarına sunmaya başlayan Clotie, yepyeni ve kişisel alışveriş deneyimlerine bir yenisini daha ekledi. Aldığı yeni yatırım ile hem teknolojik alanda hem de global büyüme konusunda yeni hedefleri olan Clotie ekibinin son günlerde başka bir heyecanı daha var!

Yeni marka kimliği ile Clotie artık Avrupa’da!

Yeniliklerle dolu bir döneme yepyeni bir marka kimliği ile giriş yapan Clotie, Türkiye’de yakaladığı başarıyı yurtdışı pazarında da göstermek için ilk hedef olarak Hollanda’yı seçti. Kasım ayının ilk haftalarında Amsterdam’daki Clotie deposunda başlayacak operasyon için Hollanda ekibi şimdiden hazır.

Engin Can Kurt: “Türk lokal markalarını Hollanda’ya taşıyoruz!”

Türkiye’de kazanılan deneyim, bilgi ve tecrübe ile Clotie’yi bir adım öteye taşımaya hazırlanan şirket kurucu ortaklarından Engin Can Kurt, Hollanda’nın ilk adım olduğunu, 2023 yılı itibariyle Avrupa’nın başka ülkelerinde de operasyona başlayacaklarını belirtti. Kurt, “Clotie olarak kullanıcılarımıza sadece styling hizmeti sunmuyoruz, biriktirdiğimiz datalar sayesinde birçok teknolojiyi kendi alt yapımızda besleyebiliyoruz. Bu geliştirmeler arasında otomatik etiketleme ve beden tahminleme teknolojilerini örnek olarak verebiliriz. Sonuç olarak bu algoritmaları ve otomasyonları kullanarak geliştirdiğimiz hizmetleri Türk markalarıyla globale taşıyoruz.” dedi. Türk lokal markalarını desteklemek ve markaların hikayelerini Avrupa’ya taşımak için Hollanda operasyonuna, Türkiye’de Clotie kutularında kullanıcılara gönderilen markalar dahil ediliyor.

Son olarak hızlı bir şekilde ekiplerini güçlendirmek istediklerini ekleyen Kurt, şu an aktif olan ve yakın zamanda açılacak iş ilanları ile neredeyse Clotie’deki her ekibi aynı hayali ve heyecanı paylaşabileceği kişilerle büyütmek istediğini söyledi.

Güncel İçerikler