Kripto para borsası Pillow, Seri A yatırım turunda 18 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılında Singapur'da kurulan kripto para platformu Pillow, düzenlenen Seri A yatırım turunda 18 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Singapur merkezli kripto para platformu Pillow, düzenlenen Seri A yatırım turunda 18 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, Pillow’un ilk tohum yatırımcılarından Elevation Capital ile birlikte Accel, Quona Capital ve Jump Capital tarafından ortaklaşa yönetildi.

2021 yılında Arindam Roy, Rajath KM ve Kartik Mishra tarafından kurulan Pillow platformu, 60’tan fazla ülkede 75.000’den fazla kullanıcının yatırım yapmasına yardımcı oluyor. Pillow uygulaması içinde, kullanıcılar dolar destekli sabit paraların yanı sıra Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerine yatırım yapabiliyor.

Platform, kripto yatırımları, kripto ödemeleri ve diğer finansal hizmetler dahil olmak üzere basit, şeffaf ve erişilebilir ürünler oluşturuyor. Bu sayede dijital varlıklara eşit şekilde erişim sağlamayı amaçlıyor. Pillow, Afrika ve Güneydoğu Asya gibi gelişmekte olan pazarlardaki insanların kişisel finansal ilerlemelerini geliştirmek için daha da fazlasını yapmayı planlıyor.

Pillow CEO’su Arindam Roy, “Pillow’da, genç, çalışkan ve hırslı insanların hayatlarını kontrol etmelerini sağlayan dijital varlıklara erişimle yatırım portföylerini disiplinli bir kişisel finans kültürüyle beraber oluşturarak ödüllendirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Platform, yönetim altındaki varlıkların beş kat büyümesiyle kullanıcı tabanını %300 büyüttüğünü söyledi. Ayrıca girişim, diğer gelişmekte olan pazarların yanı sıra Nijerya, Gana ve Vietnam’da da hizmet veriyor.

Quona’nın kurucu ortağı ve yönetici ortağı Ganesh Rengaswamy, “Pillow’un inşa ettiği platform, kullanıcıları tasarruf ve yatırım davranışlarına dahil ederken, yetersiz hizmet alanlar için resmi finansal sistemlerde sorunlar yaşama ihtimalini ortadan kaldırabiliyor. Quona, girişimi bu mükemmel şekilde ilerleyen yolculuğunda desteklemekten heyecan duyuyor.” dedi.

Güncel İçerikler