Metal-organik çerçeveleri kullanarak nanomalzemeler üreten MOF Technologies, 4.4 milyon sterlin yatırım aldı

Metal-organik çerçeveler (MOF) kullanarak karbon yakalama sistemi geliştiren MOF Technologies, 4.4 milyon sterlin yatırım aldı.

Belfast merkezli MOF Technologies, karbon yakalama teknolojisinin kullanıma sunulmasını hızlandırmak için Seri A yatırım turunda 4.4 milyon sterlin yatırım aldı. Yatırım turu, Clean Growth Fund and Barclays liderliğinde ve Sustainable Impact Capital programı aracılığıyla daha önce ülkemizde de yatırımlarda bulunan melek yatırımcı Duran Cesur‘un katılımıyla gerçekleşti.

Queen’s University Belfast desteğiyle geliştirilen MOF Technologies, çimento fabrikalarından, çelik fabrikalarından ve atıktan gelen enerji tesislerinden kaynaklanan emisyonları azaltmak için metal-organik çerçeveleri (MOF) kullanan enerji açısından verimli bir karbon yakalama sistemi geliştirdi. Metal-organik çerçeveler, belirli gazları depolayabilen, ayırabilen ve yakalayabilen oldukça gözenekli yapıya sahip. Gıda, ilaç ve doğal gaz taşımacılığı gibi çeşitli sektörlerde de kullanılabilme ihtimali bulunuyor.

Girişimin teknolojisi amin temizleme gibi geleneksel CO2 yakalama yöntemlerinden 80 kat daha az enerji kullanıyor. MOFT ayrıca bu metal-organik çerçeveleri endüstriyel ölçekte, ucuz ve ölçeklenebilir, çevre dostu bir şekilde üretebileceğini söyledi.

MOF Technologies ortak CEO’su Conor Hamill, “Temiz teknolojide önde gelen yatırımcılarımızın istekliliği, işimize olan güvenimizi pekiştiriyor. Yatırımlar, Belfast’taki operasyonlarımızı genişletme ve yeni iş fırsatlarını güvence altına alma alanı veriyor. Geliştirdiğimiz karbon yakalama sistemi sayesinde iklim sorunlarının çözümünde önemli rol oynayabiliriz.” dedi.

Yatırımcılar arasında bulunan Türk melek yatırımcı Duran Cesur, “İlk melek yatırımında bulunduğum MOF Technologies’in katıldığım yatırım turunda Clean Growth Fund ve Barclays’den 4.4 milyon sterlin yatırım aldığını mutlulukla duyuruyorum. Metal organik çerçeveler, gaz filtreleme ve depolama için inanılmaz kapasiteye sahip bir malzeme sınıfı oluyor. MOFT, MOF uzmanlığını, özellikle yüksek baca gazı emisyonu olan çelik ve çimento gibi sektörlerde, endüstrinin karbondan arındırılmasına yardımcı olacak çok umut verici bir karbon yakalama ürünü geliştirerek gerçek hayata geçirmeye karar verdi. Conor Hamill, Jose Casaban, Moritz Bolle ve diğer kişileri bu yatırım turunu gerçekleştirdikleri için tebrik ederiz.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, ekibini tek bir çatı altında toplamak için yeni bir ofise geçiş yapmayı ve hali hazırdaki çalışan sayısıyla beraber çalışmalarını artırmayı planlıyor.

 

Güncel İçerikler