Yerli sanat yatırım platformu Artiox, 15 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında Tuncay Dakdevir ve Cemal Doğan tarafından kurulan Artiox, 15 Milyon Dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı.

Değerli sanat eserlerini blockchain üzerinde tokenize ederek kullanıcıların bu eserlere diledikleri miktarda yatırım yapabilmelerini sağlayan Artiox, yeni turda 15 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı.

Bu yatırım turunda Hedef GSYO ve Re-Pie gibi önemli yatırımcılar tura dahil olurken daha önce yatırım yapmış olan Alesta, Sertaç Özinal, İdeal Finansal Teknolojiler ve Namık Kemal Gökalp ise devam yatırımında bulundular.

2019 yılında Tuncay Dakdevir ve Cemal Doğan tarafından kurulan Artiox ve yeni yatırım ile birlikte değerlemesini 15 milyon dolara çıkaran Artiox, önümüzdeki süreçte hali hazırda çalışan platformuna yeni özellikler eklerken öncelikleri arasına yurtdışı kullanıcılarını da ekleyecek. Kısa zaman içinde yurtdışı açılımlarını tamamlayarak başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden kullanıcı edinmeyi hedefleyen Artiox, platforma yabancı sanatçıların eserlerini de kazandırarak portföyünü genişleteceği duyurdu.

Yayına geçtiği günden bu yana 14 farklı eser arz edilen Artiox’ta kullanıcılar 40 milyon lira üzerinde işlem hacmi gerçekleştirdi. Daha önce Picasso, Fahrelnissa Zeid, Devrim Erbil, Ahmet Güneştekin gibi sanatçıların eserlerini arz eden Artiox son olarak 11 Ekim’de Çağdaş Türk Sanatının en renkli isimlerinden Haluk Akakçe’ye ait eseri genel satışa sundu ve satış hızlıca tamamlandı.

Artiox’un kurucu ortağı Tuncay Dakdevir yeni alınan yatırıma ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle kısa zaman içinde değerlememizi katlayarak yeni bir yatırım almış olduğumuz için heyecanlıyız. Ancak bizim için bir diğer önemli bir nokta da önceki yatırımcılarımızın devam yatırımında bulunmaları. Bize duymuş oldukları güven doğru işler yaptığımızı kanıtlar nitelikte. Önümüzdeki süreçte ise yurtdışı tarafına odaklanacağız, hızlı bir şekilde gerekli adımları atarak Artiox’un global yolculuğuna başlamış olacağız. Aynı zamanda çeşitli geliştirmeler ve iletişim yöntemleriyle Artiox’u daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz.

Artiox Yatırımcıları

Ayrıca globalde gözlemlenen finansal sıkıntılarla birlikte çok net görüyoruz ki değerli sanat eserleri zor zamanlarda güvenli bir yatırım aracı olduklarını bir kez daha kanıtlamış durumdalar. Artiox’ta kullanıcılar eksper onaylı ve sigortalı bir şekilde saklanan sanat eserlerine, blockchain teknolojisinin sağlamış olduğu güvenle birlikte kolayca yatırım yapabiliyorken bu yatırımlarını da geleneksel sanat yatırımlarına göre çok daha etkin bir şekilde yönetebiliyorlar. Bu noktada değerli sanat eserlerine yatırım yaparken hem giriş sermayesi bariyerinin ortadan kalkması hem de kitlelerin kolayca bu pazara dahil olması bu sektörü daha demokratik bir alana dönüştürüyor. Mevcut durumda ise yıllık 65 Milyar dolar hacme sahip dünya sanat piyasasına katılım ise nüfusun %2’sini geçmemekte. Dolayısıyla tüm bunları düşündüğümüzde Artiox’un gidecek daha çok yolu, erişmesi gereken kitleler, edineceği çok kullanıcısı bulunmakta.” dedi.

Ankara merkezli girişim Artiox’u yakından takip ediyoruz

Güncel İçerikler