Küçük işletmelerin araç kiralamasını yardımcı olan Lizy, 40 milyon euro yatırım aldı

Küçük işletmelerin ve girişimcilerin araç kiralama işlemlerini kolayca yönetmesini sağlayan Lizy, 40 milyon euro yatırım aldı.

Belçika merkezli Lizy, girişimcilerin, serbest çalışanların ve küçük işletme sahiplerinin ikinci el araçları düşük ücretler ve kısa süreli sözleşmelerle kolayca kiralayabilmeleri için 40 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Alychlo’nun (LOSC’nin eski hissedarı ve RSC Anderlecht kulübünün sahibi) liderliğinde düzenlenen yatırım turuna New Alpha Asset Management, La Française Group (Crédit Mutuel Nord Europe) ve Volkswagen grubunun Belçika’daki ana distribütörü D’Ieteren Automotive katıldı.

2018 yılında Sam Heymans ve Vincent Castus tarafından kurulan girişim, küçük ve orta ölçekli şirketlerin araç kiralama sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Lizy Fransa Ülke Müdürü Martin Lehec, “Hedefimiz olarak nispeten küçük bir filoya sahip olan ve pazardaki daha büyük rakipleriyle rekabet etmekte zorlanan KOBİ’lere araçlar sunabilmek. Tüketim kalıplarımızın artık bir araca sahip olma ihtiyacından çok bir hizmetin ve kullanımın daha önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Girişim, giderek daha fazla insanı çeken bir hareketin parçası olmayı hedefliyor. Ağırlıklı olarak perakende sektörünü baz alarak ikinci el araçların kiralanmasını baz alıyor.

Yatırımla beraber girişim, Fransa’da uzun vadeli kullanılmış araç kiralamak için BtoB platformunu kurmak için 40 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın 8.5 milyon euro’su kaynak olarak kullanılacakken 32.5 milyon euro’su borç için kullanılacak.

Lizy, giderek daha fazla insanı çeken bir hareketin parçası olmayı amaçlıyor. Bugüne kadar Belçika genelinde yaklaşık 1.500 şirket, Lizy’nin platformunu kullanarak araç kiraladı. Yatırım turuyla beraber girişim, özellikle Fransa, Almanya ve İngiltere’de çalışmalarını artırıp Avrupa pazarına tamamen açılmayı planlıyor.

Güncel İçerikler