Yerli girişim Elyzio, Paribu Ventures’ın da katıldığı turda 2 milyon dolar yatırım aldı

AAA oyun ve teknoloji veteranları tarafından kurulan Elyzio, liderliğini dünyanın önde gelen oyun odakları fonlarından vgames’in üstlendiği pre-seed turunda 2 milyon dolarlık yatırım aldı.

Tura önde gelen kripto ve web3 yatırım fonlarından Shima Capital, Solana Ventures ve Paribu Ventures ile birlikte melek yatırımcı Abdelmounaim Derraz katıldı.

Elyzio, blockchain altyapısı üzerinde yeni nesil yüksek kaliteli ve ücretsiz oynanabilen oyunlar geliştirmeyi amaçlıyor. Mobil ve AAA oyun dünyalarının en iyi uygulamalarını blockchain gibi yeni nesil teknolojilerle birleştiren Elyzio’nun odak noktası; farklı oyun mekaniklerini, sosyal ögeleri ve kullanıcı katkılı içerikleri bir araya getiren bir oyun dünyası oluşturmak. Elyzio aldığı yatırımla birlikte ekibini büyütüp ilk oyunu olan Warden’s Will’e odaklanacak.

Elyzio’nun ilk oyunu olacak Warden’s Will, hızlı tempolu aksiyon kombat ve shooter mekaniklerini içeren roguelike ögelerle oluşturulmuş bir Aksiyon RPG oyunu. Ortak bir hikaye etrafında farklı oyun mekaniklerini harmanlamak isteyen Elyzio, Warden’s Will’i oluşturduğu “Oyun Multiverse”ünün ilk deneyimi olarak tanımlıyor.

Elyzio kurucuları Doğan Can Yeğiner ve Anas El Ferachi, hedeflerinden “Elyzio’da temel odak noktamız, yeni nesil teknolojilerin yardımı ile oyuncularımız için ilgi çekici ve yüksek etkileşimli yeni oyun deneyimleri oluşturabilmek. Blockchain altyapısı, özgün bir gerçek zamanlı oyun tasarımına imkan veriyor. Hem oyunu geliştirme sürecinde topluluğumuzla daha yakın bir ilişki kurmamıza, hem de oyun piyasaya sürüldükten sonra oyun içi ögelerin sahipliği, oyuncular arası alışveriş, merkezi olmayan oylama ve çok daha fazlası ile oyuncu odaklı ve yenilikçi tasarımlar oluşturmamızı sağlıyor.” olarak bahsediyor.

Daniel Mironov (vgames, Principal) yatırım turu için “Elyzio’ya bu yatırım turuna liderlik etmekten dolayı çok mutluyuz. Doğan ve Anas, Web3 teknolojilerinden yararlanırken aynı zamanda ilgi çekici içerikler üretmeye odaklanıyor. Oyuncularla güçlü ve uzun vadeli bağlantılar kurarak yeni nesil oyunlar üzerinde çalışan bu olağanüstü girişimcilerin büyüme yolcuklarında yanlarından olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Shima Capital Kurucusu ve Yönetici Genel Ortağı Yida Gao ise “Shima’da, kitlesel olarak çekici ve ilgi uyandıran oyunlar yaratan, alanının yıldızları olan web3 oyun girişimcilerini destekliyoruz. Elyzio’nun, milyonlarca geleneksel oyuncuyu web3 çağına sorunsuz bir şekilde taşımalarını sağlayacak olan AAA ve mobil oyunların en iyi tasarım ve üretim öğelerini harmanlama yeteneğinden heyecan duyuyoruz.” sözlerini ekledi.

Güncel İçerikler