Oyun içi reklamlar hazırlayan Bidstack, 11 milyon dolar yatırım aldı

2002 yılında oyun içi reklamlar geliştiren Bidstack, 11 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Londra merkezli oyun içi reklamlar geliştiren Bidstack, 11 milyon dolar yatırım aldı. Siber güvenlik şirketi Irdeto tarafından yönetilen turla beraber girişim toplamda 42 milyon dolar yatırım alarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bidstack, oyun geliştiricilerinin oyunlarından para kazanmalarını ve reklamverenlerin oyun deneyimlerini kesintiye uğratmadan oyuncularla etkileşim kurmasını sağlıyor. Bidstack’ın geliştirdiği teknoloji, markaların oyun deneyimine herhangi bir zarar vermeden video oyunları içindeki doğal alanlara reklam sunmasına olanak tanıyor. Bu markalı deneyimler, yol kenarı afişlerinden ve şehir içi reklam panolarından saha kenarı LED panolarına, kaplamalara veya meta içindeki ilgili diğer alanlara kadar değişiklik gösterebiliyor.

Yeni yatırım turunu yöneten Irdeto, aynı zamanda yatırım turunda girişime 6 milyon dolar değerinde yatırım yaptı. Siber güvenlik odaklı Irdeto’nun yatırımı, Bidstack’ın sürekli büyüyen geliştirici ve yayıncı ağıyla kapsamlı iş birlikleri yaratarak oyun içi reklamlara ek olarak ödüllü video sistemini de içeren reklam biçiminin geliştirilmesine önem verdiğinin göstergesi oluyor.

Bidstack’ın kurucusu ve CEO’su James Draper, “Multichoice Group’un bir parçası olan Irdeto BV’den ilk stratejik yatırımımızı güvence altına aldığımızı paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Girişimin beş uluslararası pazarda 80’den fazla çalışanı bulunuyor. 2002 yılında faaliyetlerine başlayan Bidstack, Codemasters, Take-Two Interactive ve Sports Interactive gibi dev oyun yayıncılarıyla çalışıyor. Ayrıca Marriott Bonvoy, Paco Rabanne ve Doritos gibi markalar için de oyun içi kampanyalar sunuyor.

Yeni yatırımla beraber Bidstack, ABD pazarındaki faaliyetlerine başlamayı planlıyor. ABD pazarı için girişimin pazar bilgisi olan satış, oyun ve pazarlama uzmanlarını işe alacağı açıklandı.

Güncel İçerikler