Kişiden kişiye araç kiralama platformu Rentiva, 170 bin dolar yatırım aldı

Kişiden kişiye araç kiralama platformu Rentiva, köprü yatırım turunda 170 bin dolar yatırım aldı.

2017 yılında Yola Çık mottosuyla İstanbul’da kurulan, kişiden kişiye araç kiralama platformu Rentiva, aracını kiraya vererek gelir elde etmek isteyen araç sahipleri ile en uygun fiyat garantisi, yakın lokasyon ve güvenilir araç kiralama hizmetinden yararlanmak isteyen kiracıları buluşturuyor.

Mustafa Atilla ve Orhan Çetin‘in liderlik ettiği 170 bin dolarlık yatırım turuna ayrıca; Şehmus Tunç, Erman Kumcu, Mustafa Erdem Demirkol, Ümit Avni Karaarslan, Elif Palancı, Ahmet Demirel, Can Doğancoşkun, Ömer Yiğit Aykan, Onur Ergönen, Duygu Acar Yücesoy, Gökhan Tataroğlu, Ceyhun Aksan, Berk Can Köybaşıoğlu katıldı.

Köprü yatırım turunda 170 bin dolar yatırım alan Rentiva, aldığı yatırım ile pazar payını arttırmayı ve hizmet alanını geliştirmeyi hedefliyor.

Kiracılar, günlük kiralamaya ek olarak aylık kiralama imkanından da faydalanabiliyor. Rentiva, hem bireylere hem de şirketlere sadece kullandıkları kadarını ödeyecekleri, dilediği zaman kiralamadan vazgeçip aracı iade edebilecekleri ve cayma bedeli ödemeyecekleri bir model sunuyor.

Rentiva CEO’su Eren Alkış, kişiden kişiye araç paylaşımının büyüyerek devam ettiğini belirterek ”Araç sahiplerimiz artan kasko, trafik sigortası, bakım, lastik ve akaryakıt gibi maliyetlerini Rentiva ile araçlarını kiraya vererek karşılıyorlar ve bunun yanında ek gelir de elde etmiş oluyorlar. Türkiye’de insanların araçlarından güvenle gelir elde edebilecekleri tek platform Rentiva ve bu durumu çok önemsiyoruz. Seri A turu öncesi çok doğru bir dönemde aldığımız yatırım ile Türkiye içerisinde coğrafi genişlemeyi tamamlayarak pazar payımızı artırmak istiyoruz. Mevcut yatırımcılarımızın bize olan güveni ve desteği çok önemli.” dedi.
150 binden fazla kayıtlı üye ve 20 binden fazla kayıtlı araç ile şimdilik sadece İstanbul’da hizmet veren Rentiva, bu yeni yatırım ile birlikte İzmir, Antalya ve Muğla gibi turizm yoğunluğu yüksek şehirlerde de hizmet vermeye başlayacak.

Güncel İçerikler