Görsel içerik sağlayıcısı Freepik, Original Mockups ve Iconfinder’ı bünyesine kattı

Tasarımcılar tarafından oldukça kullanılan görsel içerik sağlayıcısı Freepik, Original Mockups ve Iconfinder şirketlerini satın aldı.

İspanya merkezli görsel içerik sağlayıcısı Freepik, uluslararası bağlantılarını güçlendiriyor. Kolombiya merkezli 3D kaynak ve maket şablonları sunan Original Mockups ve simgelerle illüstrasyonları tasarımcılarla buluşturan Danimarka, Kopenhag merkezli pazar yeri Iconfinder, Freepik tarafından satın alındı.

38 milyondan fazla grafik kaynağı sunan Freepik, Flaticon, Slidesgo, Videvo ve Wepik gibi markaların tepe markası oluyor. Girişim, 470+ çalışan, 450 özel uzaktan tasarımcı ve 23.000’den fazla kayıtlı katılımcıya sahip. İki farklı şirketin satın alınmasıyla beraber ekibin büyüyeceği ve daha fazla içeriğin üyelerle paylaşılması bekleniyor.

Original Mockups

Original Mockups anlaşmasıyla beraber Freepik’e 100 3D tasarım uzmanı geliyor. Satın alma aynı zamanda Freepik’in yüksek potansiyele sahip, hızla büyüyen bir pazar olan Latin Amerika (LATAM) bölgesine ilk adımlarını atmasını sağlıyor. Artık müşteri talebine yanıt olarak içerikler yerelleştirilerek bu bölge için daha özel hale getirilebiliyor. Original Mockups’ın CEO’su Alexander Ruiz, Freepik’te 3D & Mockups çalışmalarına liderlik edecek.

Original Mockups’ın kurucuları Alexander Ruiz ve Andrés Hernández, “Her zaman iki şirket arasında ortak bir tarih ve değerler olduğunu hissettik. Aynı dili konuştuk ve ortak bir hedefi paylaştık. Tasarımcılar için hayatı kolaylaştıracak bazı heyecan verici tasarım araçları geliştirmeyi amaçlanıyor.” dedi.

Iconfinder

Dünyanın en büyük simge ve ikon veritabanına sahip olan Iconfinder, Freepik’in bir servisi olan Flaticon’un doğrudan rakibi olarak çalışmalarını sürdürüyordu. Kopenhag merkezli Iconfinder’ın satın alınması, Freepik’in mevcut portföyünü ve uzman tasarım ekibini oluşturmasını sağlıyor. Amaç, iki ürünü tek bir görsel varlık kitaplığında harmanlamak oluyor.

Iconfinder, 7 uzman tarafından çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin CEO’su Martin LeBlanc, Freepik’te ikon odaklı ekibe liderlik edecek.

Iconfinder CEO’su ve Kurucu Ortağı Martin LeBlanc için “Her iki şirket de işlerin nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda benzer bir vizyonu paylaşıyor. Pandeminin getirdiği zor zamanlarda sorunsuz bir şekilde ilerledik ve başarılı olduk. Şimdi yeni yönümüzden eminiz. Ekiplerimiz birlikte iyi çalışacak ve herkesin büyümesi için fırsat olacak. Birlikte harika şeyler başarabiliriz. Freepik hakkında bizi cezbeden şey, çeşitli yapay zeka çözümleriyle kaydettiği ilerlemeydi.” dedi. 

Freepik’in Baş Strateji Sorumlusu Carlos Marín,Iconfinder ve Original Mockups satın almalarıyla Freepik, büyüyen görsel varlıklar pazarındaki varlığını güçlendiriyor. Bu kısmı güçleri birleştirmek ve Freepik’i bir sonraki büyüme düzeyine taşımaya yardımcı olabilecek uzmanlara yatırım yapmak için bir fırsat olarak gördük. Freepik zaten oldukça büyük bir abone tabanına sahip ancak içeriği yerelleştirmek her zaman akıllıca bir hareket ve genişleme planlarımızın bir parçası oluyor. Heyecan verici bir zaman ve birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Satın almalarla birlikte Freepik, eksiksiz bir grafik kaynak koleksiyonu oluştururken Danimarka ve Kolombiya pazarlarına da genişleyecek.

Güncel İçerikler