Bulut tabanlı emlak çözümleri sunan Pinnacle Realty Advisors, 5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Emlak komisyonları için bulut tabanlı çözümleri bir arada sunan Pinnacle Realty Advisors, 5 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu.

Dallas merkezli bulut tabanlı emlak komisyonları için çalışmalar yapan Pinnacle Realty Advisors, 5 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yatırım turuyla beraber girişim, emlakçılara çeşitli tavsiyelerde bulunan Realthy.io’yu satın aldı. Tur, Launchpad Capital tarafından yönetildi.

Emlak sektörünün ilk “BaaS (Brokerage as a Service) Platformu” olarak lanse edilen girişim, modası geçmiş emlak komisyonculuğu modelini modernize etmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. 2020 yılında kurulan Pinnacle Realty Advisors, bir acente ile aracı kurum arasındaki ilişkiyi yeniden oluşturarak modern bir emlak komisyonculuğu anlayışını ortaya koyuyor.

Tohum yatırım ve Realthy.io satın alımıyla beraber Pinnacle Realty Advisors, benzersiz abonelik tabanlı hizmet ve ürün paketini geliştirerek emlakçılara sunduğu hizmeti ikiye katlamayı amaçlıyor. Girişim, acentelere ihtiyaçlarına uygun seçenekler sunmaya devam edecek.

Launchpad Capital’in Kurucusu Ryan Gilbert, “Pinnacle Realty Advisors, emlak sektörünün modası geçmiş, komisyon dağılımı modelini yeniden tanımlıyor. Eski komisyonculuk ve konut satışlarının aşağı yönde seyretmesiyle sektör yenilik için olgunlaştı. Pinnacle’ın tescilli yazılımı ve aboneliğe dayalı hizmetleri, işlerine ve başarısına odaklanarak bireysel aracıları ilk sıraya koyuyor.” dedi. Ayrıca Ryan Gilbert, yatırım sonrasında Pinnacle’ın Yönetim Kurulu’na katılacak.

Realthy.io, emlakçılar için tavsiye yazılımı oluşturmaya odaklanıyor. İlk altı ayında 4.000’den fazla kayıtlı kullanıcıyı sahip oldu ve 40’tan fazla eyaletten acentelere hizmet verdi. Realthy.io’nun deneyimli BT ve dijital pazarlama uzmanlarından oluşan tüm ekibi, Pinnacle Realty Advisors’a katıldı ve Pinnacle Realty Advisors’ın tescilli yazılım platformu olan PinnacleHQ’nun geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapacaklar.

Pinnacle Realty Advisors CEO’su Sam Sawyer, “Komisyon bölünmeleri sona erdiği ve emlakçılar daha iyi araçları, daha iyi hizmetleri ve toplu olarak işlemleri kolaylaştıran daha iyi desteği hak ettiği için aracılık iş modelini sıfırdan oluşturuyoruz. Eski aracı kurumların aksine, BaaS modelimiz ofis maliyetlerinden, yavaşlayan işlemlerden veya komisyona bölünmüş gelirden etkilenmediği için herhangi bir pazar ortamında gelişmek üzere tasarlandı.” dedi.

Pinnacle Realty Advisors şu anda Teksas, Louisiana ve Arkansas’ta hizmet veriyor. Girişimin çok yakında Florida ve Kuzey Carolina’da da kullanıma sunulması bekleniyor.

Güncel İçerikler