Sağlık teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Doccla, 15 milyon sterlin yatırım aldı

Hastanelerde hastaların uzaktan takibini ve hastanedeki süreçlerini takip eden Doccla, 15 milyon sterlin yatırım aldığını duyurdu.

Hastanelerde yatan hastaların uzaktan takibini sağlayan Doccla, hasta izleme çözümlerinin daha fazla tıbbi cihazla entegre olacak şekilde çalışabilmesi için 15 milyon sterlin yatırım aldığını açıkladı. General Catalyst tarafından yönetilen yatırım turuna sağlık sektörü yatırımcılarından KHP Ventures, mevcut yatırımcılardan da Giant Ventures ve Speedinvest  katıldı.

2019 yılında İsveç’te Martin Ratz ve Dag Larsson tarafından kurulan Doccla’nın teknolojisi, sağlık çalışanlarının gözetimindeki hastaların erken taburcu edilmesini sağlıyor. Bununla beraber uzun süredir hasta olan veya kronik sağlık sorunları olan hastaların ABD’deki hastanelere gitme ihtiyacını da azaltıyor. Bu sayede hastane içi harcamalar ve iş yükü, en aza indirgeniyor.

Pandemi sırasında İngiltere’de piyasaya sürülen girişim, oldukça iyi bir ivme yakaladı. Girişimin paylaştığı verilere göre, platform 20’den fazla hastaneden hasta alımıyla Birleşik Krallık’taki tüm Entegre Bakım Sistemlerinin %20’sinde bulunuyor. Başlangıçta hasta izleme çözümleri geliştiren Doccla’nın yapay zekayla beraber daha fazla tıbbi cihazla ve elektronik kayıt sistemiyle entegre çalışması planlanıyor. Ayrıca sağlık sistemi üzerindeki artan talebin karşılanması için kapasitelerin artırılması ve hali hazırdaki sistemin daha fazla hastanede kullanılabilir olması amaçlanıyor.

Doccla’nın kurucusu Martin Ratz, “Yeni yatırım, hastane yatağı krizini çözmeye yardımcı olmak ve diğer sağlık sistemleri üzerindeki baskıları hafifletmek için daha fazla hastaneyi bünyemize katmaya hazırlanıyoruz. Teknolojimizi ve klinik kapasitemizi geliştirmek, daha başarılı bir yol çizmemize yardımcı olacak.” dedi.

General Catalyst’in genel müdürü Chris Bischoff, “Hastane odalarının uzaktan takip edilebilir bir hal alması, sağlık kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasına ve hastanın eve zamanında, güvenli bir şekilde geçişinin sağlanması bizim için kritik bir adım olarak görülüyor. Doccla, mükemmel bir potansiyele sahip. Uzaktan izleme yoluyla hasta sonuçlarını sunarak gerçek bir etki yaratıyor.” dedi.

Yatırımla beraber girişimin planları arasında Avrupa pazarında daha fazla ülkede faaliyet göstermek yer alıyor.

Güncel İçerikler