Web3 tabanlı veri platformu Space and Time, 20 milyon dolar yatırım aldı

Web3 tabanlı merkeziyetsiz veri odaklı platform Space and Time, Microsoft'un yatırım fonu M12 liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı.

Kurumsal işletmeler için hızlı ve güvenli veri işlemeye yardımcı olan merkeziyetsiz Space and Time, 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Microsoft’un yatırım fonu M12 liderliğinde düzenlenen yatırım turuna Framework Ventures, HashKey, Foresight Ventures, SevenX Ventures, Polygon, Avalanche, Stratos, Hash CIB ve Coin DCX katıldı.

Proof of SQL adlı bir şifreleme protokolü aracılığıyla ilerleyen Web3 tabanlı veri platformu Space and Time, işlemlerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesine yardımcı oluyor. Girişim, Web3 destekli girişimlerin gelişmelerinde önemli rol oynayan Chainlink Labb’s’in “Startup with Chainlink” programıyla destekleniyor. Space and Time’ın akıllı sözleşmeleri, yazılım şirketi Oracle aracılığıyla yakın zamanda hayata geçirilecek.

Space and Time, merkezi sistemlerdeki iş mantığının otomatikleştirilmesine ve doğrudan akıllı sözleşmelere bağlanmasına izin verecek. Blockchain teknolojisi çok çeşitli endüstrilerde uygulamalar bulduğundan bu sistemin Microsoft için önemli olacağı düşünülüyor.

Microsoft’un yatırım fonu M12’nin Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Global Başkanı Michelle Gonzalez, “Blockchain teknolojisi çok çeşitli endüstrilerde uygulamalar bulduğu için Space and Time, bu çalışmayı Web3 ortamında şekillendirmek için temel oluşturuyor. M12 bu yolculuğa ortak olmayı dört gözle bekliyor.” dedi.

Space and Time aynı zamanda Microsoft’un bulut bilgi işlem hizmeti Azure ile entegre çalışacak. Böylece müşterilerine blok zincirine özgü verilere erişmek, yönetmek ve analitik gerçekleştirmek için kolay bir alan sunacak.

Merkeziyetsiz girişim, henüz tüm geliştiricilere açılmadı. Bu yıl sonunda oyun ve DeFi alanlarındaki geliştiricilere açılması bekleniyor. Space and Time’ın gereken testler ve geliştirme sürecinin ardından 2023 sonbaharında kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler