TİM-TEB Girişim Evi’nin demo day etkinliğinde sunum yapan girişimler

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğinde Anadolu’nun farklı illerindeki TİM-TEB Girişim Evleri, bulunduğu illerde yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihracat potansiyeline sahip girişimcileri geliştirme ve güçlendirmeye yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Girişimcilik ekosisteminin farklı kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmalar yapan TİM-TEB Girişim Evleri’nde yatırım arayan girişimciler, yatırımcı ve kurumsal firmalarla Demo Day etkinliklerinde bir araya geliyor. Bu etkinliklerin sonuncusu ise 15 Eylül tarihinde İzmir, Denizli, Antalya, Ankara, Edirne illerinden girişimciler katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

TİM-TEB Girişim Evleri ile ABD Büyükelçiliği işbirliğinde gerçekleştirilen Academy for Women (AWE) programına dahil olan yazılım, elektronik, oyun teknolojileri, bilgi ve iletişim teknolojileri, lojistik, yapay zeka, su altı teknolojileri, sağlık ve biyoteknoloji gibi alanlarda faaliyet gösteren girişimlerin yer aldığı etkinliğe, TEB, TİM ve ABD Büyükelçiliği yöneticilerinin yanı sıra girişimcilik ekosisteminde faaliyet gösteren kurum temsilcileri de katıldı. TİM-TEB Girişim Evleri’nde verilen programlardan olan Start Up, Level Up ve Green Up programlarından mezun olan 10, Academy for Women (AWE) programından ise 5 mezun girişimci etkinlikte sunum yaptı.

Sunum yapan girişimler:

  1. Arcanor: Hiper analitik veri mimarisi sayesinde iş sahipleri, pazarlama profesyonelleri ve iş birimlerinin veriye dayalı strateji, yatırım kararları alabilmesini ve bu kararları dijital medyada hedeflenemeyen kitlelere reklam olarak hedeflenmesini sağlar
  2. Simovate: Çalışmalarını Simsoft çatısı altında sürdüren, sanayide dijital dönüşüm konularına yoğunlaşan teknoloji şirketidir. Firmalardaki süreçleri optimize etmeyi hedefleyerek dijital dönüşüm bileşenlerinden AR & VR, nesnelerin internet, yapay zekâ, simülasyon ve dijital ikiz konularında müşterilerin değişen ihtiyaçlarına özel uçtan uca çözümler üretmektedir.
  3. Ne Ekersen: Endüstriyel tarım yapan çiftçilerle verimli bir dikim ve hasat için makine temin eden biçerdöver sahiplerini ortak bir platformda buluşturmaktadır. Başta akıllı tarım teknolojileri olmak üzere çeşitli tarım teknolojisi üreten firmaların teknolojilerini çiftçilere tanıtabilmelerini iletişim kanalı olarak kullanabilmelerini sağlayan tarımsal bütünleştirici role sahip mobil uygulamadır.
  4. Sercair: Akıllı hava kalitesini artırma teknolojileri konusunda çalışan, kendisine ait uluslararası patent sahibi olan ve ürünleri dokuz ülkede aktif olarak kullanılan bir teknoloji şirketidir.
  5. Mad Rooster: Oyunlar için özel müzik ve ses efektleri sunan bir ses laboratuvarıdır. Ekip deneyimli ses mühendisleri, besteciler, ses tasarımcıları ve programcılardan oluşmaktadır. Oyun yaratıcıları için özel yapım oyun müziği ve ses dosyalarının yanı sıra sonik rehberlik ve uygulama da sunulmaktadır.
  6. Arkerobox: Kültürel mirasları bir arkeolog gibi keşfettirerek yenilikçi öğrenme modeli sunan bir arkeoloji setidir. Kültürel mirasa gereken önemin verilmemesi, yıllar içinde tahrip olması, tanıtıcı içeriğin eksikliği gibi problemleri çözmek amacıyla tasarlanmıştır. Çocuklara hitap eden arkeoloji setleri ile alternatif bir eğitim modeli sunmaktadır.
  7. Enqura: Dijital dönüşüm alanında inovatif ürünler geliştirmek üzere kurulmuştur. Banka ve finansal kuruluşlara yenilikçi ve uçtan uca ürünler sunmaktadır bunlardan bazıları dijital bankacılık ve sigortacılık & ödeme sistemleri platformu, kurumsal mesajlaşma platformu, yapay zeka platformu, kimlik doğrulama ve uzaktan müşteri edinimidir.
  8. Inooster: Oyunlaştırma tabanlı yeni nesil motivasyon çözümleriyle performans yönetimi, eğitim ve sadakat uygulamaları sunan teknoloji şirketidir. İçerisinde insanın yer aldığı finans, sağlık, perakende, e-ticaret ve kamu gibi tüm sektörleri kapsayan geniş bir etki alanında hizmet vermektedir.
  9. İletmen: İlk mikro teslimat sistemini tasarlayan ve geliştiren firmadır. Paketleri, ürünleri veya siparişleri işletmeden alıp müşterilere teslim sürecine kadar tüm aşamaları yönetmektedir. Gelişmiş yazılımı, dijital haritalama sistemi, güvenli iş modeli, verimli iş gücü kullanımı ile akıllı hızlı ve kusursuz teslimat sağlamaktadır.
  10. Pax Animi Games: 2021 yılında kurulmuş bir oyun şirketidir. Firmanın Tasarladığı oyunlar arasında Flip ’n Pose – Hot Sand 3D yer almaktadır.
  11. Arya AI: Üretilen dijital iş gücü ile dijitalde üstsel olarak büyüyen işlere çözüm sunmaktadır. Global ticaretin zaman, dil ve değişen ülke regülasyonlarını dikkate alarak mesai kavramından bağımsız 7/24 kesintisiz olarak süreçlerin devamını sağlamaktadır.
  12. Arvantek: Skywen Otonom İHA ve RemoteSite ürünü ile inşaat endüstrisinde uçtan uca bir çözüm sunmaktadır. Uzun ve kısa menzilli uçuşları tek bir ekipmanla gerçekleştirebilmektedir ve İHA’dan gelen görüntüler ile şantiyenin dijital ikizini oluşturarak uzaktan saha yönetimini sağlamaktadır.
  13. Hamata: Pinaster Pine sahil çamı kozalağından üretilmiş, içinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan %100 doğal bir gıda takviyesidir. İçinde bulunan Alfa-Pinen etken maddesi ile oksijen kapasitenizi artırarak öksürük şikayetlerinizi azaltır, bağışıklığınızı güçlendirerek daha zinde ve enerjik hissetmenizi sağlar.
  14. Hekimanne: Bebek ve çocuklar için giyilebilir ateş ölçer ve sağlık takip yazılımı üretmektedir. Giyilebilir ateş ölçer vücuda yara bandı gibi yapıştırıldıktan itibaren 10 saniye aralıklarla aldığı ölçüm verilerini BLE ile uygulamaya aktarır, ayarlanan limitleri aştığında kullanıcıya uygulama üzerinden uyarı vermektedir.
  15. Alaras Sağlık: Moleküler mikrobiyoloji, mikrobiyoloji ve mikrobiyal-biyoinformatik alanlarında danışmanlık hizmeti vermektedir.

Güncel İçerikler