Macellan’ın yeni ürünü Alternatif SuperApp, 16.6 milyon TL’lik kitle fonlama yatırım turuna çıktı

2021 yılının Aralık ayında lansman yapan Macellan’ın en yeni ürünü Alternatif SuperApp, 2022 Ağustos ayı itibarıyla 70 işletmeye, 900 şubeye ve 150.000 kullanıcıya ulaşmıştı.

Alternatif SuperApp Türkiye’de büyümesini hızlandırmak ve yurtdışına açılmak için 5 milyon dolarlık yatırım turuna çıkıyor. Bu yatırım tutarının 16 milyon TL’sini Fonangels üzerinden kitle fonlama kampanyası ile almayı hedefliyor.

Alternatif SuperApp yeni bir yatırım modeli ile farklı yatırımcı kategorilerini tek yerde topluyor. Girişim sermaye fonları, melek yatırımcılar, nitelikli yatırımcılar, kurumsal yatırımcılar ve küçük yatırımcıların aynı anda yatırım yapabileceği bu turda paya dayalı kitle fonlama ile girişim sermayesi fonu birlikte kullanılıyor. Kitle fonlama yöntemiyle kendi müşterilerini hedefleyen Alternatif SuperApp, girişim sermaye fonu ile nitelikli yatırımcıları markaja alıyor.

Bugüne kadar kayıtlara geçen en büyük kitle fonlama tutarı 16 milyon TL ile Fonangels‘ta kampanyaya çıkan şirket, bu yöntem ile müşterilerinin hikayesine sadece ürünü kullanarak değil aynı zamanda fonlayarak ortak olmasını sağlamak istiyor. Kitle fonlamanın tercih edilmesinin diğer bir nedeni ise personellerini şirkete ortak yaparak çalışan bağlılığını güçlendirmek olduğu ifade ediliyor. Katılım finans ilkeleriyle de uyumlu olan Alternatif SuperApp’in bünyesinde yer alan üye iş yerleri ise hem kitle fonlama üzerinden hem de girişim sermayesi fonu üzerinden yatırım yapabiliyor.

Qinvest Portföy Yönetimi önderliğinde kurulan Macellan İleri Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile ise nitelikli yatırımcıları hedefleyen şirket uluslararası yatırımcıların dikkatini çekerek yurt dışı büyümesine odaklanmak istiyor.

Alternatif SuperApp bu yatırımla global büyümesini gerçekleştirerek 5 yıl içerisinde 12 ülkeye açılmayı hedefliyor. Bugün 70’ten fazla dijital cüzdanı içinde barındıran Alternatif SuperApp 2023 sonunda 250’ye yakın markayla pazaryeri konumunu güçlendirecek. Üye iş yerlerinin, çalışanlarının ve müşterilerinin aynı anda nitelikli yatırımcılarla birlikte Alternatif SuperApp’e yatırım yapmasıyla güçlü bir kullanıcı tabanına ulaşması amaçlanıyor.

Güncel İçerikler