Seyahat deneyim platformu Bilet.com, Seri A turda 1.2 milyon dolar yatırım aldı

Bilet Super App’i olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen seyahat deneyim platformu Bilet.com, yurt dışı yatırımcılardan 1.2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımcıların bilgisi paylaşılmadı.

Bilet.com CEO’su Doç. Dr. Atakan Kurt yaptığı açıklamada pandeminin etkilerinden tam anlamıyla kurtulamayan bir sektörde faaliyet göstermelerine rağmen hızlı büyümeyi her yıl sürdürdüklerini belirterek kendilerine güvenen yatırımcılara teşekkür etti. 2022 yılında 1.5 milyon, 2023 yılında ise 3 milyon bilet satışı hedeflediklerini belirten Kurt, etkinlik biletlemesi alanında Ağustos ayı itibariyle yurt dışına açıldıklarını belirtti. Kurt, diğer alanlarda da global açılımı devam ettirerek, dünya çapında bilet odaklı Super App olmayı hedeflediklerini iletti.

Similarweb Temmuz ayı verilerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen web siteleri arasında Turizm kategorisinde ilk 10’da yer alan Bilet.com, Türkiye’de ve Dünya’da seyahat ve etkinlik biletlerini bir arada sunan ilk ve tek bilet platformu olma özelliğini taşıdığını da ekleyeliim.

Müşterilerine baştan sona kesintisiz bir süreç sunarak, uygun uçak bileti ve otobüs bileti satışı amacıyla 2015’te yola çıkan yerli bilet platformu Bilet.com, 2016 yılında feribot biletlerini, 2018 yılında eğlence biletlerini ve 2020 yılında ise araç kiralama özelliğini portföyüne ekledi. Bu alanlara online bilet platformları arasında ilk kez yer veren Bilet.com, aynı zamanda online İstanbulkart dolum hizmeti de sağlıyor. Önümüzdeki dönemde tüm şehirlerin kart yüklemesinin de bilet.com üzerinden yapılması planlanıyor. Firma yakın zamanda hizmetlerinin arasına otel rezervasyonunu da ekleyecek. Böylece Londra’da evinden çıkıp, Kapodokya’ya seyahat etmeyi planlayan bir kullanıcı uçak biletinden konaklayacağı otele kadar olan tüm seyahat ve etkinlik türlerine ait biletlere tek bir uygulamada erişebilecek.

Seri A yatırım turunun tamamlanmasıyla ilk defa yatırım alan Bilet.com, alınan yatırımla birlikte mevcut pazar payını artırmayı ve müşteri deneyimine odaklanmayı hedeflerken, aynı zamanda seyahat alanında farklı yurt dışı pazarlarda da hizmete başlamayı hedefliyor.

Güncel İçerikler