Akıllı Türk kahvesi ve çay makinesi Kafetek, 6.6 milyon TL hedefle kitle fonlama turuna çıktı

Toplu tüketim noktaları olan kafe, restoran, otel ve benzeri işletmelerde kullanılacak IoT teknolojisine sahip endüstriyel Türk kahvesi ve çay makineleri geliştiren Kafetek, paya dayalı kitle fonlama sahnesine çıktı. Türkiye’nin en aktif kitle fonlama platformu fonbulucu’da başlayan ve 4 Kasım 2022’ye kadar devam edecek yatırım turunda girişim şirketinin hedefi 6 milyon 600 bin TL fon tutarına ulaşmak. Bu tutara ulaşmak için tur boyunca şirket paylarının %11’ni yatırımcılara arz edecek olan Kafetek, Türkiye'de ve dünyada her geçen yıl artan kahve tüketiminin pazarda oluşturduğu teknoloji eksikliğine çözüm getirerek sıcak ve taze bir marka hikayesiyle tüketiciyle buluşmaya hazır.

Geleneksel Türk içeceklerinin daha pratik ve daha lezzetli hazırlanmasını sağlayan IoT yazılımı sayesinde su ve enerji tüketimini de azaltan yüksek teknolojiye sahip endüstriyel Türk kahvesi ve çay makineleri üreticisi, yeni nesil teknoloji girişimi Kafetek, kitle fonlama turuna çıktı.

Şirket paylarının %11’nin yatırımcılara arzıyla 4 Kasım 2022’ye kadar devam edecek tur sonuna kadar 6 milyon 600 bin TL finansman elde etmeyi hedefleyen Kafetek, alınacak yatırımla ilk yılını tamamlamadan Seri-A yatırım turuna çıkma potansiyeline sahip olup, Türk kahvesinin global elçiliğine aday bir girişim.

AR-GE süreçlerinin bir kısmını tamamlayarak teknolojisini kullanılabilir duruma getiren Kafetek, servis kabında Türk kahvesi demleyerek cezve gibi ara pişiricileri ortadan kaldıran, nesnelerin interneti (IoT) ile uzaktan takip edilerek satılan kahve sayısını raporlayan özel bir sistemle çalışıyor. Sahip olduğu sensörlerle bulunduğu her ortamda daima aynı standartta demleme yapan, özel ısıtma tekniği sayesinde uzun süre sıcaklığı koruyan, insan temasına bağlı süreçleri ortadan kaldıran, su ve enerji kullanımını azaltan Kafetek, ileri teknolojisi sayesinde aynı anda farklı tiplerde kahveyi servis kabında hazırlayabiliyor ve standart kahve makinelerinden ayrışıyor. Kafetek, entegre yazılımı, elektrik donanımı, ürün tasarımı ve ısıtma yöntemlerinin geliştirilmesinin ardından seri üretime yönelik ilk prototiplerin üretimine başlama noktasında.

“Yatırım turu ile elde edeceğimiz fonla manevra kabiliyetimizi artıracağız”

Yatırım turu sonrasındaki hedefleri hakkında konuşan Kafetek kurucu ortağı Ziya Aydın, “Teknolojisine, tasarımına ve demleme kalitesine sonuna kadar güvendiğimiz B2C Türk kahvesi otomatımız ile 24 saat içinde bakım ve değişim garantisi de vererek son tüketiciye kesintisiz kahve deneyimi yaşatmak istiyoruz. B2B Türk kahvesi makinelerimizi ise işletmelere ücretsiz vererek farklı ve agresif iş modeli ile pazarda olacağız. Otantika Türk kahvesi markamız ile de marka bilinirliğimizi kısa zaman zarfında artıracağımızı düşünüyoruz. Arabistan, Dubai, Lübnan, Ürdün ve Doğu Avrupa ülkeleri ise ilk yurt dışı satışlarımıza başlayacağımız bölgeler. Ülkemizde kahve yetiştirici faaliyetlerinde bulunmak veya bu faaliyetlerde bulunan işletmelerle iş ortaklığı kurmak bir diğer öncelikli hedeflerimizden. Türkiye’nin en prestijli kitle fonlama platformu fonbulucu’da SPK, Takasbank ve E-devlet güvencesiyle çıktığımız bu yatırım turunda başarılı olarak alacağımız fonla manevra kabiliyetimizi artıracağımıza ve çok kısa sürede Türkiye’deki en değerli 100 marka arasında yer alacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

Yatırım turunun başlama tarihi olan 5 Eylül Pazartesi saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %10 fazladan pay vereceğini açıklayan girişim şirketi, ek payları Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktaracak.

Güncel İçerikler