Kişiden kişiye eşya kiralama platformu Varsapp, 1.2 milyon TL yatırım aldı

Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç tarafından kurulan, kişiden kişiye eşya kiralama platformu Varsapp, 1.2 milyon TL’lik ilk yatırımını aldı.

Eylül 2021 yılında canlıya alınan Varsapp‘in yatırım turu ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı liderliğinde ve 9 melek yatırımcının katılımıyla tamamlandı. Varsapp, kişilerin ve markaların günlük eşyalarını güvenli bir şekilde kiraya vererek para kazanabileceği ve ihtiyaç duyulan eşyaların kiralanabileceği bir pazar yeri girişimidir.

Yurt dışında başarılı örnekleri bulunan kiralama modelini Türkiye’de ilk kez güvenli bir şekilde kişiden kişiye ve markadan kişiye eşya kiralama imkanı sunarak gerçekleştiren Varsapp’te, şu an 10.000’den fazla kullanıcı ve 1.500’den fazla ürün bulunuyor. Varsapp, kiralanan ürünleri eşya kiralama sigortası ile koruyor, ücretsiz bir şekilde özel kurye ile kullanıcılara ulaştırıyor. Kiralama süresi bittiğinde ise adresten geri alıyor. Girişimin en önemli özelliklerinden biri de karbon ayak izi, su tüketimi ve atık oranını azalttığı için dünyanın sürdürülebilirliğine fayda sağlıyor. Geçtiğimiz dönemde kişiden kişiye başarılı kiralamalar gerçekleştiren Varsapp, şimdi de önemli kurumsal markalarla anlaşıp markalardan kullanıcılara ürün kiralamanın yolunu açtı. Bu sayede kullanıcılara, markalarda merak ettikleri ürünleri kiralayarak deneme imkanı sunmuş oluyor. Varsapp, markalara kiralama yolu ile yeni bir pazarlama modeli yaratıyor.

Artan ürün fiyatlarından dolayı yoğun bir kiralama talebi gördüklerini belirten Varsapp Kurucusu Zeynep Eliçin, “Kullanıcılarımızın para kazanabilecekleri ve ihtiyaçları olan ürünlere uygun fiyatlara erişebilecekleri bir platform sunuyoruz. Varsapp’te bulunan ürünlerin uygun ve erişilebilir fiyatlarda olması, kullanıcılarımızın kısa dönemlik ihtiyaçlarına daha fazla para ödememesini sağlıyor” dedi. Eliçin gelecek dönemde yeni markalarla işbirliklerini de açıklayacaklarını belirtti.

Sürdürülebilirliğin önemli olduğunun altını çizen girişimin Kurucu Ortağı Hande Sevinç, “Günümüzün en büyük problemlerinden olan tüketim çılgınlığı konusunda bir farkındalık oluşturuyoruz. Tüm süreçlerimizde karbon sıfır yaklaşımı benimsiyoruz ve karbon ayak izimizi sıfırlayabilmek için faaliyetlerde bulunuyoruz. Markalarla yaptığımız iş birlikleri sayesinde onlara da sürdürülebilir bir iş modeli oluşturuyoruz” diye konuştu.

Lider yatırımcı Murat Aksöz ise çevreye duyarlı ve iklim değişikliği ile ilgili bir fikri olan girişimlerin dünyanın geleceğine yön vereceğini söyleyerek, “Hem ekonomik baskı altındaki ev ekonomileri, hem de tüketim çılgınlığının önüne geçecek bu girişimi sonuna kadar destekleyeceğiz. Bu sadece ticari bir anlaşma değil, birey olarak da dünyanın geleceğine yönelik sorumluluğumuzdur.” dedi.

Güncel İçerikler