Vegan ve vejetaryen yemek sipariş girişimi Vego, 100 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Online uygulama Vego, sürdürülebilir, etik ve sağlıklı bir gelecek için çalışıyor. Yakında İstanbul Kadıköy'de hizmete başlıyor.

Pilot bölge olarak Kadıköy’ü belirleyen yerli girişim Vego, sıfır karbon salımı ve sıfır atık politikasıyla çalışan ilk ve tek yemek siparişi uygulaması olmayı hedefliyor.

Kullanıcılarıyla iOS ve Android üzerinden buluşacak olan uygulama, başlangıç olarak Kadıköy bölgesindeki vegan ve vejetaryen mutfağı olan restoranları müşterileriyle buluşturuyor.

Üç yatırımcının katıldığı Vego’nun 100 milyon TL’lik değerlemeli turu Şerif Araf Doğruer liderliğinde gerçekleşti. Ayrıca henüz isimleri gizli tutulan iki yatırımcı daha katıldı.

Dünyada hızla büyüyen vegan ve vejetaryen pazarında, Türkiye’den çıkarak ön sıralarda yer almayı belirleyen uygulama, sadece İstanbul’da 20.000 ‘den fazla kayıtlı vegan ve vejetaryen mutfağı olan restoran bulunduğuna dikkat çekerek, operasyonlarını tüm restoranlara yetecek kadar büyütmeyi hedefliyor.

Vegan ve vejetaryen beslenme dünyasına uygun olacak şekilde hizmetini projelendiren Vego, sıfır atık ve sıfır karbon salımı için özel olarak çalıştığı paketleme biçimi ile sadece bisiklet ve elektrikli motor ile servis vermeye başlıyor. Büyükşehirlerde yaşayan insanlar için yaşam kalitesi ve tüketim alışkanlıklarının iyileştirilmesini hedefleyen uygulama, sürdürülebilirlik, atık politikası iyileştirilmesi ve karbon salımı gibi değerleri ön planda tutarak, yemek siparişi dünyasının örnek modeli olacak bir uygulama olmayı planlıyor.

Gelişen ve değişen dünya modelinde, sürdürülebilir, etik ve sağlıklı bir geleceğin mümkün olduğunu savunan uygulama, teknoloji ve doğayı bir araya getirerek, bitki bazlı beslenen ve beslenmek isteyen kişileri vegan ve vejetaryen mutfağı olan restoranlarla tek çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler