Dijital fitness uygulaması Ulive, 6.6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kullanıcılarına istedikleri her yerden spor yapma imkanı sunan ULive, 600 bin dolar yatırım aldı.

Boot camp, yoga, pilates, indoor cycling, fitness gibi birçok farklı spor dalında canlı dersler sağlayan ULive, geliştirdiği dijital fitness uygulaması ile 6.6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Yatırım turuna; TechOne VC ve twozero Ventures liderliğinde, Sankonline, Angel Effect, Umur Gençoğlu, Ertuğrul Konukoğlu, Hacı Sabancı, Yiğithan Orhan, Duran Efe, ve Emircan Şahin katıldı.

Yeni global adı: Urban Active

Yatırım turuyla birlikte Urban Riders ve ULive, yoluna global pazarda “Urban Active” ismiyle devam edecek.

Grup fitness stüdyosu olarak kurulan Urban Riders’ın dijital fitness programı ULive, kullanıcı dostu tasarımı sayesinde kullanıcıların istedikleri zaman ve istedikleri yerde egzersiz yapmalarını sağlıyor. Bu sayede ULive, sporu günlük yaşamlarına entegre etmek isteyen tüm kullanıcıların zamandan tasarruf etmelerini ve spora harcadıkları maliyeti en aza indirmelerini sağlıyor. ULive, bootcamp, pilates, esneme, dans, indoor cycling ve mobilite gibi, kendi bünyesinde çalışan 22’den fazla eğitmenle çeşitli alanlarda canlı antrenmanlar sunarken, müşterilerin kütüphanedeki tüm antrenman kayıtlarına erişmelerini ve özelleştirilmiş programlar oluşturmalarını sağlıyor.

Yeni yatırım turu ile hedef global pazar

Yayınlandığı günden bu yana güçlü bir ivme ile büyüyen ULive 75,000 den fazla aktif kullanıcıya ulaştı. 16 farklı ülkeden 35,000’den fazla kullanıcıyı platforma dahil eden ULive, aylık ortalama %30 büyüme oranı ile 12 aylık kısa bir sürede aylık gelirini 10,000 Doların üzerine çıkardı. Aynı zamanda community süreçlerine hız kazandırmak adına Amerika’da fiziksel bir stüdyo için çalışmalara başlayan ULive, Eylül ayı itibariyle yenilenen kimliğiyle birlikte ABD pazarında başlatacağı pazarlama kampanyaları ile uluslararası pazarda abone kazanımını artırmayı, ürüne doğrudan entegre edilen oyunlaştırma geliştirmeleri ile kullanıcı bağlılığını güçlendirmeyi ve sporseverlerin diğer kullanıcıları takip edebilmesi için gerekli entegrasyonları tamamlamayı amaçlayarak kullanıcıların ürüne olan bağlılığını artırmayı hedefliyor. Entegrasyonların tamamlanması ve ABD pazarına dahil olmasıyla birlikte Ulive 2023 yıl sonunda aylık 200,000 dolardan fazla MRR elde ederek dijital fitness alanında ilk akla gelen şirketlerden biri olmayı hedefliyor!

ULive’ın Kurucusu ve CEO’su Ahmet Berkman; “Dijital dönüşümün her geçen gün daha da yükselen ivmesiyle birlikte insanlara hikayemizi çok doğru bir şekilde anlatıyoruz. Dijital dünyaya hızlıca adapte olan kullanıcıların içeri dahil olmasıyla birlikte hikayemizi dinleyen insanlardan oluşan sporsever kitleleri bir araya getiriyor, onların sportif faaliyetleri kadar içeride oluşturdukları sosyal ağ sayesinde de devamlılığı ve büyümeyi hızlandırabiliyoruz. Ulive ile bu hikayeyi tüm dünyaya anlatabileceğimiz için çok heyecanlıyız. Bu yatırım turu ile birlikte yenilediğimiz marka kimliğimizle merkezimizi ABD’ye taşımayı ve daha kaliteli içeriklerle daha geniş topluluklara ulaşmayı, daha faydalı içerikler oluşturmayı ve donanım entegrasyonu gibi ana konularımızı en iyi standartlara getirerek küresel fitness pazarında lider markalardan biri olmayı hedefliyoruz. Türkiye’den bu alanda ilk başarı hikayesi olmanın ve bu başarıyı devam ettirmenin heyecanını ve motivasyonunu yaşıyoruz. Türkiye’de spor alanında güzel işler başardık. Şimdi ULive ile bu deneyimi ve heyecanı başta ABD olmak üzere tüm dünyayla paylaşmaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 12 ayda 50,000 ücretli aboneye ulaşmak.’’dedi.

Güncel İçerikler