Yerli fintech girişim Colendi, Londra merkezli SETL’i satın aldı

Türkiye ve çevre bölgelerdeki hızlı büyüyen gömülü fintech hizmetleri platformu Colendi, Londra merkezli blok zinciri yerleşimleri ve ödeme sağlayıcısı SETL‘yi satın aldığını duyurdu.

2015 yılında kurulan SETL, Merkez Bankaları ve Tier1 saklama ve ödeme kurumları ile yaptığı yüksek profilli çalışmaları ile tanınan dünyanın önde gelen kurumsal blok zinciri şirketlerinden biri olarak konumlandırılıyor.

Bülent Tekmen, Mihriban Tekmen ve Ian Hannam tarafından kurulan ve geçtiğimiz Eylül ayında 39 milyon dolarlık A Serisi fonlama turunu kapattıktan sonra Colendi, güçlenerek büyümesini sürdürdü ve SETL satın alımı ile Colendi çatısı altında sunulacak hizmetler, şirketi blokchain odağında kurumsal alanda önemli bir oyuncu olarak konumlandıracak.

Bu satın alma ile bir parçası olarak SETL ve Colendi kuruluşu, Colendi’nin mevcut 10 milyondan fazla kullanıcısı için yerel tokenları ve akıllı sözleşmeleri barındırmak için kullanılacak yeni bir genel blok zinciri altyapısı hazırlıyor. Bu mimari, temel Colendi cüzdanına entegre edilecek ve şirket hizmetlerini; oyun, mesajlaşma, yatırım ve Colendi ekosisteminde şu anda geliştirilmekte olan diğer birçok dApp’e genişlettiği için tüm Colendi kullanıcılarının kullanımına sunulacak.

SETL CEO’su Philippe Morel, “Colendi ile yeni bir tür DeFi girişimi yaratıyoruz: hızlı ve ucuz bir halka açık blok zinciri; hızla gelişen ekonomilerde milyonlarca cüzdana ayrıcalıklı erişim; aktif dApp’lerden oluşan bir ekosistem; ve RegFi aktörlerinin izin verilen defterlerini halka açık bir blok zincirine bağlama fırsatı. Bu fırsatı dış yatırımlara açacağız ve projenin gücü ve vadesi göz önüne alındığında yüksek düzeyde bir ilgi bekliyoruz” dedi.

Güncel İçerikler