Glimpse Group, sanal deneme teknolojisi sunan yerli girişim PulpoAR’ı satın aldı

Kurumsal odaklı sanal ve artırılmış gerçeklik yazılım ve çözümleri sunan platform şirketi Glimpse Group, güzellik ve perakende alanında sanal deneme çözümleri sunan Türkiye merkezli AR teknoloji şirketi PulpoAR‘ı satın aldığını duyurdu.

Kozmetik markalarına ve perakendecilere, satışlarını artırmak ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi sunmak amacı ile cilt analizi ile yüz makyajı, tırnak rengi ile saç rengi sanal deneme çözümleri sunan PulpoAR, 2020’de kuruldu. Aralarında Sephora, Watsons, Yves Rocher, Boticario, Flormar gibi dünyaca ünlü markalarla çalışan PulpoAR’da sadece 2 yıl içerisinde 10 binin üzerinde ürün dijitalleştirildi.

Bu satın alma ile, PulpoAR ekibi Glimpse’in bünyesindeki QReal liderliği altında konumlanacak, böylece Glimpse Türkiye’nin çalışan sayısı 100’ün üzerine çıkacak. PulpoAR kurucu ortağı Onur Candan konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Glimpse, altında bulunan yan şirketleri için muazzam faydalar sağlayan olağanüstü ve geniş kapsamlı bir AR ve VR ekosistemi inşa etti. Bu yapıya katılarak büyümemizi önemli ölçüde hızlandırabileceğimize, pazardaki varlığımızı büyüteceğimize ve yeteneklerimizi geliştirebileceğimize inanıyoruz.”

QReal Genel Müdürü Mike Cadoux ise “PulpoAR’ın yeteneklerini mevcutlara entegre etmeyi ve dünyanın önde gelen sosyal medya şirketleriyle var olan ilişkilerimizi, bu gelişmiş ve katma değer sağlayan teknolojileri tanıtmak için güçlendirmeyi umuyoruz, bu da büyük bir büyüme sağlayabilir” dedi.

Glimpse Başkanı ve CEO’su Lyron Bentovim, “PulpoAR, sınıfının en iyi sanal deneme teknolojisini etkileyici bir şekilde kurdu ve 20’den fazla müşterisi ve önemli stratejik ortaklıkları ile güzellik segmentinde lider markalar arasındaki çözümlerini ispatladı. Sahip oldukları son teknoloji, Glimpse’in teknoloji yeteneklerini önemli ölçüde geliştirecek ve özellikle, giderek daha gerekli hale gelen ve Glimpse’e bağlı AR ve VR uygulamaları şirketlerinde kullanılacak olan AI ve Görüntü Tanıma gibi kritik alanlarda rekabet avantajımızı genişletecek” diye belirtti.

Güncel İçerikler