New York merkezli yazılım dokümantasyon platformu Mintlify, 2.8 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli yazılım dokümantasyon platformu Mintlify, Bain Capital Ventures liderliğinde yürütülen yatırım turunda 2.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. İlgili yatırım turuna; TwentyTwo Ventures ve Sourcegraph‘ın kurucu ortağı Quinn Slack katıldı.

Mintlify’ın kurucuları Han Wang ve Hahnbee Lee yaptığı açıklamada, Mintlify fikrinin yazılım geliştirme ve dokümantasyon deneyimleri sonucu ortaya çıktığını belirtti. Wang ve Lee gözlemlerinin 2017 GitHub anketi‘yle benzer sonuçları içerdiğini de söyledi. 2017 GitHub anketine göre, yazılımcıların % 93’ü eksik veya güncel olmayan dokümantasyonun yaygın bir sorun olduğunu düşünüyor.

Mintlify, dokümantasyon ile ilgili zorlukları otomasyonla çözmeyi amaçlamaktadır. Şirketin sistemi, çeşitli teknolojilerden yararlanarak kodu okur ve açıklamak için ilgili dokümanları oluşturur. Dokümantasyon oluşturmanın haricinde, sistem rutin olarak “eski” dokümantasyonu tarar ve kullanıcıların okunabilirliği artırmak için dokümantasyonla nasıl etkileşimde bulunduğunu da tespit eder.

Wang yaptığı bir açıklamada, ”Daha önce çeşitli şirketlerde yazılım mühendisleri olarak çalıştık ve hepsinin kötü belgelerden muzdarip olduğunu gördük. Dokümantasyon, genç mühendisler ve yeni yazılımcılar için bir yaşam çizgisidir. Bahsettiğimiz bu dokümantasyonlar, üst düzey yazılımcıların gelecekte kodlarını başkalarına açıklamaktan zaman kazanmalarına yardımcı olur” dedi.

Mintlify’ın rakiplerine göre daha kaliteli sonuçlar sağladığını iddia eden Wang, ”Mintlify’ın isteği, dokümantasyonu yazılım ekipleri için standart bir hale getirerek ihtiyacı karşılamaktır” dedi.

Şu anda 6.000 aktif hesabı olduğu iddia edilen Mintlify’ın planları arasında, kurumsal müşterilere yönelik premium özellik getirme, ürün geliştirme ve ekip büyütme olduğu söyleniyor.

Güncel İçerikler