Berlin merkezli ödeme platformu Mondu, 43 milyon dolar yatırım aldı

Küresel durgunluğu göz önüne alan küçük işletmeler, bir süredir yeni ödeme türlerine yöneliyor. “Şimdi Al Sonra Öde” yöntemi de B2B dünyasında sık sık kullanılıyor. Çeşitli ödeme seçenekleri sunan Mondu ise, “Şimdi Al Sonra Öde” iş modeli ile esnek ödeme yöntemleri sunmaya devam ediyor.

2021 yılında kurulan Mondu, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen A serisi finansman turunda 43 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirket aldığı yatırım ile birlikte toplam sermayesini 57 milyon dolara çıkardı. Valar Ventures liderliğinde yürütülen yatırım turuna; Cherry Ventures, FinTech Collective, Klarna, Zalando ve SumUp‘tan üst düzey yöneticiler katıldı.

Mondu’nun kurucu ortağı ve eş CEO’su Malte Huffmann, “Bir dijitalleşme devriminin eşiğindeyiz. Mondu bu devrimin büyük bir parçası olarak ilerlemek ve esnek ödeme yöntemleri alanında gelişmek istiyor” dedi.

Mondu’nun kurucu ortağı ve eş CEO’su Philipp Povel yaptığı açıklamada, Avrupa ve ABD’de global tüketici BNPL pazarında (Şimdi Al Sonra Öde) 200 milyar dolar civarında bir fırsat olduğunu ve bunun peşinde olacaklarını belirtti.

Valar Ventures’ın kurucu ortağı Andrew McCormack, “BNPL, geçiş halinde olan üç büyük pazarın kesişim noktasında yer alıyor. B2B ödeme pazarı çok büyüdü ve dijitale geçiş önemli bir hale geldi” dedi.

Bugüne kadar çeşitli sektörler ile sözleşme imzalayan Mondu ekibi yaptığı açıklamada, Almanya’da güzellik ürünleri mağazası olan Ionto Comed‘le sözleşme yaptığını ve hedefinde Avrupa ülkesine yayılmak olduğunu paylaştı.

Güncel İçerikler