E-ticaret ve metaverse için 3D ve AR deneyimi sağlayan Artlabs, 700 bin dolar yatırım aldı

E-ticaret ve metaverse alanlarında hizmet veren 3D gösterim ve artırılmış gerçeklik (AR) platformu Artlabs, 700 bin dolarlık tohum yatırım turunu tamamladı.

Techmine liderliğinde gerçekleşen turda EGİAD Melekleri ve Kültepe Yatırım da devam yatırımı yaptı.

2019 yılında 3 mühendis kurucu ortak Uğur Yekta Başak, Dr. Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan tarafından kurulan artlabs, akademik birikimi güçlü 21 kişilik bir takımdan oluşuyor.

Şirket, geçen sene tamamladığı tohum öncesi yatırımından sonra teknolojisini iyileştirmeye odaklandı ve yapay zeka ile fiziksel ürünlerin dijital ikizlerini oluşturmayı ölçeklendirmeyi başardı. Yarattığı dijital varlıkları web, mobil, sanal mağaza, pazaryeri ve metaverse ortamlarına dağıtabilen çok kanallı bir entegrasyon altyapısı geliştirdi. Ardından lider perekendeci ve pazar yerleri ile çalışmaya başlayan artlabs, 2022 ilk çeyrekte gelirinin %95’ini Amerika ve İngiltere pazarlarından elde etti. 3D & AR teknolojisinin yanı sıra özellikle sneaker marketine sunduğu sanal deneme (VTO) özelliği ile müşterilerinin satışa dönüşüm oranlarını iki haneli yüzdelerde artırdı. Şirketin sunduğu “immersive” deneyimler, son bir yılda 4 milyon kullanıcı tarafından 40 milyondan fazla görüntülendi.

Metaverse alanında da aktif olan artlabs, 3D NFT ve sanal moda projelerindeki dijital varlıkların AR ile gösterilmesini sağlıyor. Aynı zamanda bu dijital varlıkların farklı metaverse ortamlarına göre optimize edilmesini sağlayan “interoperable” içerik üretimini gerçekleştiriyor.

Kurucu Ortak & CEO Uğur Yekta Başak, “Metaverse hayatımıza girdi bile, fakat anlamlı sanal deneyimlerinin yaratılabilmesi için kaliteli 3D içerik üretiminin demokratize edilmesi gerekiyor. Geliştirmeye devam ettiğimiz teknoloji sadece ticaret değil, birçok sektörde yeni deneyimlerin geliştirilmesine veya geliştirme süreçlerinin hızlanmasına ön ayak olacak. Metaverse’ün ilk akla gelen yapay zeka odaklı 3D içerik yaratma motoru olmak istiyoruz ve trilyon dolarlık bir marketi hedefliyoruz” dedi.

Aldıkları yatırım ile birlikte yenilenen marka kimliğini de duyuran takım, e-ticaret tarafında beklentilerin de ötesindeki deneyimleri Amerika ve Avrupa marketlerinde yaygınlaştırmaya devam edip gelirini katlamayı hedefliyor. Blockchain üzerinde “utility token” launch etme hazırlığında olan artlabs, önümüzdeki dönemde web3 ve oyun sektörü için 3D içerik üretimini de gündemine aldı bile.

Güncel İçerikler