Anne adaylarına destek hizmeti sunan Cayaba Care, 12 milyon dolar yatırım aldı

Anne adayları için sanal destek hizmeti sunan Cayaba Care, A Serisi finansman turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Kapor Capital liderliğinde yürütülen yatırım turuna Wellington Partners, Citi Impact Fund ve Rhia Ventures katıldı. Şirketin toplam sermayesi 15 milyon dolara ulaştı.

Philadelphia ve New Jersey’de faaliyet gösteren Cayaba Care, anne adaylarının doğum uzmanlarından yardım isteyebilecekleri çevrimiçi bir destek hizmeti sağlıyor. Kişiler bu platforma giriş yaparak doğum süreci ya da bebek bakımı gibi konularda ilgili uzmanlardan destek alabiliyor.

Cayaba Care CEO’su ve Kurucu Ortağı Dr. Olan Soremekun, “Anne adaylarının hamilelik süreci boyunca gözlemlenmesi gerekmektedir. Bu hem anne hem de bebek sağlığı için çok önemli bir süreçtir. Ekibimiz bu önemli çalışmaları sürdürebilme fırsatına sahip olduğu için büyük mutluluk duyuyor” dedi.

Şirket, bakım sürecinin parçası olan hastaların olmayanlara kıyasla OB randevularına katılma olasılıklarının üç kat daha fazla olduğunu ve acil servis ziyaretlerinde %35’lik bir azalma gördüklerini belirtiyor.

Son olarak Cayaba, yeni gelen yatırım ile daha fazla çalışanı işe almayı, platformunu geliştirmeyi ve yeni pazarlara açılmayı planladığını söylüyor. Bu planların yanı sıra, yerel sağlık kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olmayı da amaçlıyor.

ABD’deki anne bakımının diğer zengin ülkelere göre daha geride olduğu söyleniyor.

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin verilerine göre (CDC), 2020 yılında 861 anne  maternal hastalıklardan dolayı öldü. İlgili verilere göre, 2019 yılında bu sayının yaklaşık 751 civarında olduğu söyleniyor.

Güncel İçerikler