Teknoloji ve mühendislik şirketi Saykal Elektronik, F+ Ventures liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı

Bilişim Vadisi merkezli Saykal Elektronik, F+Ventures liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı. Seri A yatırım turunda Fark Holding ve Ark Pres Emniyet Kemeri yatırımcı olarak yer aldı. Yeni yatırım, şirketin global büyüme ve Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak.

Başta otomotiv olmak üzere, küresel ölçekte stratejik ve ölçeklenebilir sektörler için ileri teknoloji algılama, tespit, görüntüleme sistemleri, elektronik ürünler ve gömülü yazılımlar geliştiren ve üreten bir teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteren Saykal Elektronik, 2010 yılında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermayesi desteğiyle kuruldu.

Türkiye’den çıkan bir girişim olarak, 12 yıldır yazılım teknoloji ve mühendislik çalışmalarına odaklandıklarını belirten Saykal Elektronik CEO’su Yücel Saykal, konunun uzmani yatırımcılarımızın desteği ile üretim altyapımızı güçlendirerek iş hacmimizi artırmayı ve müşteri portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz.” diyerek Saykal’ın global ölçekte büyük bir teknoloji firması olmasını hedeflediklerini belirtti.

Mobilite ekosisteminin en temel yapı taşlarının Sensör Teknolojileri, Kontrol-Haberleşme Teknolojileri ve Motor Sürücü Teknolojileri gibi elektronik teknolojileri olduğunu belirten Fark Holding YK Başkanı ve F+ Ventures kurucusu Ahu Serter, otomotiv sektörüne yeni giren bu teknolojilerin, ülkemiz otomotiv sanayi yerlileştirme stratejilerinde ve teknoloji ihracat payının artırılmasında önemli rol oynayacağına inandığını açıkladı. F+ Ventures gelecek stratejileri kapsamında Türk teknoloji şirketlerine yatırım yaparak onları globale taşımayı amaçladıklarını ekledi.

Küresel pazarda, mobilite trendlerini yakından takip eden ve 2007 yılından bu yana araçlar için elektronik yolcu emniyet sistemleri alanında yaptıkları çalışmalar neticesinde derin tecrübe ve bilgi birikimine sahip olduklarını söyleyen Ark Pres CEO’su Burak Kasım, Saykal Elektronik‘le gerçekleştirilen stratejik ortaklık ile yakın gelecekte, yolculara tamamen farklı bir deneyim yaşatacak, kabin içi emniyet çözümlerini küresel pazara sunacağını aktardı.
Saykal Elektronik’in tasarım, geliştirme yetkinliğini; Farplas Otomotiv’in üretim konusundaki profesyonel tecrübesi ile birleştirerek, müşterilerine daha geniş yelpazede çözümler sunmayı planladıklarını açıklayan Farplas Otomotiv CEO’su Emin Ataç ise müşterilere çoklu çözümler sunabilecek olmanın en büyük motivasyonları olduğunu belirtti.

Otomotiv sektörü özelinde baktığımızda otonom araçlar ve otonom sürüş teknolojileri ön plana çıktığını ve bu sebeple otonom araçlar başlığı altındaki sensörler, algılayıcılar, kontrol sistemleri, güvenlik çözümleri, otonom sürüş yazılımları, büyük veri, IOT, hassas konumlama, haberleşme çözümleri gibi alt başlıkların, geleceğin konularını oluşturduğunu söyleyen Fark Holding CEO’su Ömer Burhanoğlu ise “Saykal Elektronik, Farplas Otomotiv’i teknolojik polimer bazlı sistem tedarikçisi olmanın ötesine geçirecek, yüksek teknolojili, akıllı, bağlantılı sistemlerin yerel tedarikçisi olabilme imkanını sağlayacaktır. Böylelikle dünyamızı daha güvenli hale getirecek sistemlerin tasarım ve geliştirmesini yapan, çoklu çözümler üretebilen bir otomotiv yan sanayisi olma yolundaki stratejisine hizmet edecektir. İleri teknoloji elektronik sistemler ile polimerin buluşmasını sağlayacaktır” dedi.

Güncel İçerikler