Aylık abonelik sistem ile güzellik ve bakım ürünleri sunan Latissim, 4 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Kullanıcılara güzellik ve bakım ürünlerini aylık abonelik sistemi ile sunan Latissim, Alesta ve Geometri Melek Yatırım Ağı'ndan 4 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Abonelik modeli ile çalışan yerli girişim Latissim, her ay özenle seçilmiş güzellik ürünlerini özel kutusunda abonelerinin adreslerine göndermekte, ç̧ok çeşitli güzellik markalarından makyaj, cilt bakımı, koku ve saç bakımı gibi ürünlerin her ay farklı çeşitlerini aboneleriyle buluşturmaktadır.

Kuruculardan doğrudan edindiğimiz bilgiye göre Latissim, ilk turda Geometri Melek Yatırım Ağı ve Alesta Yatırım‘dan 4 milyon TL değerleme üzerinden bir yatırım aldı. Yatırımın miktarı açıklanmadı ancak yaklaşık 400 bin TL olduğunu tahmin ediyoruz.

Abonelik aşamasında kişiye özel yönlendirilen sorularla (cilt rengi, saç rengi, saç tipi, tercih edilen marka seçimi, vb) abonelere en uygun ürünlerin seçimi yapılarak özel Latissim kutusunda abonelere ulaştırılmaktadır.

Latissim kurucu ortağı Müge Beğen “Alesta Yatırım ve Geometri Melek Yatırım Ağı tarafından aldığımız yatırım sonrası sektörde varlığımızı arttıracak, kozmetik markaları için ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunabilecek ve yatırım odaklı büyüyerek kullanıcılarımızın tüm güzellik sürelerinde yanında olacağız.” dedi.

Alesta Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özer konuya ilişkin olarak; “Erken aşama girişimlere yatırımlarımızı sürdürmeye ve genç girişimcilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siber güvenlikten bioteknolojiye, SaaS platformundan batarya teknolojilerine , oyundan online terapiye kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren iştiraklerimize, kozmetik alanında faaliyet gösteren Latissim dahil olmuş, faaliyet alanımız genişlemiştir. Latissim’in bu yatırım ile mevcut iş modelini geliştirip daha geniş kitlelere ulaşarak işi büyüteceğine ve başarısını arttıracağına inanıyorum.” dedi.

Geometry Venture Kurucusu Melih Efeoğlu ise “Dermotolojik problemlerin her geçen gün artması ve nadir durumların gözlemlenmeye devam etmesi nedeniyle Latissim’in kadınlar için cilt sağlığında sunacağı öneriler ve uygun kozmetik desteğinin global pazarlarda fark yaratabileceğini düşünüyoruz.’’ dedi.

Latissim aldığı yeni yatırım ile mevcut iş modelini geliştirip yaygınlaşmayı ve pazarda öne çıkan bir firma olmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler