Sensiball VR, 72 milyon TL değerleme üzerinden 1.8 milyon TL yatırım aldı

Geçtiğimiz yıl fonbulucu üzerinden 1.1 milyon TL'lik yatırım turunu tamamlayan Sensiball VR, ikinci turda 1.8 milyon TL yatırım aldı.

Yerli girişim Sensiball VR, sanal gerçeklik, giyilebilir teknolojiler ve e-spor alanlarında ürünler sunan yeni nesil bir teknoloji girişimidir. Girişimin amacı geliştirdiği teknolojilerle sporcu, antrenör ve kulüplerin başarıya giden süreçte işlerini kolaylaştırmak.

Fikir lideri Doç. Dr. Ali Onur Cerrah ve Prof. Dr. Ruhi Soylu olan yerli girişim Sensiball VR, daha sonrasında Umut Şentürk ve Uğur Kafadar’ın da 2020’in başında katılmasıyla 4 kurucu ortaklıkla ticarileşme yoluna girerek şimdiki halini aldı ve bir girişime dönüştü.

Sensiball VR Türkiye’nin ilk ve tek sanal ortamda futbol antrenmanı yapılabilen platformudur. Platform; hava koşulları, zaman ve mekândan bağımsız olarak simülasyon antrenmanları ile kullanıcılarını destekliyor. Kullanıcılarının gelişim süreçlerinin de analiz edildiği ve raporlanabildiği platform, gelecek günlerde futbol dışındaki spor dallarında da hizmet vermeyi planlıyor.

Aynı zamanda Sensibles adı verilen ve hala AR-GE çalışmaları devam eden giyilebilir aparatlar sayesinde sanal dünyadaki top vuruşlarını el, kafa, ayak ve tüm vücutta hissedilebilir hale getiriyor.

1.8 milyon TL’lik yatırım

Sensiball VR, geçtiğimiz 2021 yılının yaz ayında Fonbulucu tarafından kitle fonlama ile 10 milyon TL değerleme üzerinden 1.1 milyon TL yatırım almıştı. Yeni yapılan incelemeler ile birlikte şirket değerlemesini yaklaşık 7 katına çıkararak 72 milyon TL’ye ulaştı. Şirket bu değerleme ile birlikte Cihan Aktaş’tan 1.8 milyon TL’lik bir yatırım aldı. Türkiye’den sanal gerçeklik alanında Unicorn olan ilk girişim olma yolunda hızla ilerleyen Sensiball VR yakın zamanda Fonbulucu üzerinden yeni bir yatırım turuna başlayacak.

Alınan yatırım operasyon giderleri, pazarlama, genel yönetim ve Ar-Ge konularında kullanılacak. Şirket bu yatırımla beraber ekibe daha fazla kişiyi dahil ederek özellikle ARGE ve pazarlama alanlarında hızlı bir ivme yakalamayı planlıyor.

Güncel İçerikler