Açık kaynaklı yazılım platformu Aiven, 210 milyon dolar yatırım aldı

50 ülkede 700 müşteriye sahip olan Finlandiya merkezli açık kaynaklı yazılım şirketi Aiven, 210 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Helsinki merkezli açık kaynaklı yazılım platformu Aiven, bugün 3 milyar dolarlık ön değerleme ile D Serisi finansman turunda 210 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Eurazeo tarafından yönetilen yatırım turu, BlackRock, IVP, Atomico, Earlybird, World Innovation Lab ve Salesforce Ventures tarafından katılım gördü.

Merkezi Helsinki’de bulunan Aiven, Cassandra, OpenSearch ve Grafana dahil olmak üzere dokuz açık kaynak veri teknolojisi portföyüyle çalışıyor. Aiven aracılığıyla geliştiriciler, en iyi yaptıkları şeyi, yani, uygulama geliştirmeyi yapabilirler. Aiven’in farklılaştırılmış platform yaklaşımı, herhangi bir bulutta barındırılan açık kaynak teknolojilerine erişimi kolaylaştırarak geliştirici topluluğuna hizmet eder. Şirketin böyle büyük bir yatırımı almasının en büyük sebebi hızla büyümesi ve 50 ülkede 700 müşteriye sahip olması diyebiliriz.

Aiven CEO’su ve kurucu ortağı Oskari Saarenmaa, “Aiven’in misyonu, geliştiricilerin hayatlarını daha iyi hale getirmek, daha iyi uygulamalar geliştirmelerine yardımcı olmaktır” diyor. Saarenmaa, 2015 yılında Aiven üzerinde çalışmaya başladıklarını ve kendileri mühendis olarak çalışırken kendilerinin kullanmak isteyeceği bir bulut veri platformu oluşturmak istediklerini söylüyor.

Geçtiğimiz ekim ayında 2 milyar dolarlık bir değerlemeyle 60 milyon dolar yatırım alan şirket, bu süreçte de büyümesini sürdürdü. Ekim 2021’den bu yana çalışan sayısını %65’ten fazla artıran Aiven, yeni finansmanı Japonya, Singapur ve Yeni Zelanda’daki yeni merkezlerinin de ötesine ulaşarak Asya-Pasifik ve Latin Amerika’nın diğer bölgelerine açılarak uluslararası genişlemesini sürdürmek için kullanmayı hedefliyor. Aiven ayrıca, bulutta daha sürdürülebilir uygulamalar oluşturmak için Aiven topluluğu içinde küresel bir sürdürülebilirlik programı başlatmaya yardımcı olmayı hedefliyor. Aynı zamanda şirket, 2022’de mevcut çalışan sayısını ikiye katlamayı planlıyor.

Güncel İçerikler