Yerli yatırım ağı in4startups, 7.5 milyon TL değerleme üzerinden 750 bin TL yatırım aldı

Nisan ayında çalışmalarına başlayan yerli yatırım ağı in4startups, ilk turda Orkun Beyaz'dan 7.5 milyon TL değerleme üzerinden 750 bin TL yatırım aldı

Nisan ayında Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy tarafından kurulan ve girişimcilerle yatırımcıları buluşturmayı hedefleyen yatırım ağı in4startups, 7.5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Gerçekleşen yatırım turuna tek yatırımcı olarak Orkun Beyaz ve üst düzey bir kurumsal firma yöneticisi yüzde 10 oranında katılarak 750 bin TL ile dahil oldu.

Amacı girişimcilere yatırım bulmak olan in4startups kendisine fikir seviyesindeyken yatırım bulmayı başararak, bir ölçüde kendi projesinin de pazardaki karşılığını ispatlamış oldu. Gerçekleşen imza törenine yatırım sürecinin yönetilmesine destek veren in4startups iş ortakları olarak hukuk iş ortağı Karataş Partners kurucusu Atakan Karataş ve mali işler iş ortağı İfastürk kurucusu Mesut Şenel de katıldı.

Mayıs ayı itibariyle girişimci başvurularını almaya başlayan platform yakın zamanda sitesine hedeflediği diğer modülleri de entegre edecek.

Hedef 3 yatırım turu

Bunlardan birincisi etki odaklı yatırımcılık. Bu yatırım turuyla birlikte etki odaklı girişimcilerin başvurusu alındıktan sonra yapılan analizlere etki analizlerinin de eklenmesi hedefleniyor. Bu alanda özellikle Birleşmiş Milletler’in 17 küresel kalkınma hedefiyle hizalanıp, sürdürülebilirlik alanında yatırım yapmayı düşünen yatırımcılara ve kurumsal firmalara hizmet sunulması amaçlanıyor.

İkinci ara yatırım turu ise arka planda çalışan yazılımın yapay zeka özelliği kazandırılarak girişimci ve yatırımcı eşleşmesinin tamamen sistem tarafından gerçekleştirilmesini sağlayacak algoritmanın tasarlanması için gerçekleştirilecek. Bu konuda Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden birinde bu konu üzerine çalışan bir akademisyenden danışmanlık alınması konusunda prensip anlaşması yapılmış durumda.

Yılın sonunda ise yapay zeka tabanlı, algoritması tasarlanmış, yeni sistemin yazılım ekibinin kurulması ve tamamen global seviyede hizmet vermeye yönelik gerekli aksiyonları alabilmek için büyük bir yatırım turuna çıkarılması hedefleniyor.

in4startups’ın gerçekleştirdiği iş modeli inovasyonu, detaylı analizlerde yatıyor. Sistemden başvuru yapan girişimciler ön değerlendirmeden başarıyla geçtikleri takdirde girişim analizi, girişimci analizi, değerleme analizi, hukuk analizi ve mali analize tabi tutuluyorlar. Öte taraftan yatırımcılarının da beklentilerini ölçen bir yatırımcı analizi yapılıyor. in4startups yatırım sürecindeki tarafları dijital platformuyla bir araya getiriyor ve iş ortaklarının da desteğiyle süreci baştan sona kadar yönetiyor.

in4startups kurucu ortakları Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy, hem çalışmalarını anlatmak hem de girişimcilerle ve yatırımcılarla bir araya gelmek için İstanbul’da olduğu kadar diğer illerde de fiziksel ziyaretler ve seminerler vermeye başlayacaklarını söylediler.

Güncel İçerikler