Lityum iyon pillerin geri dönüştürücüsü Li-Cycle, 200 milyon dolar yatırım aldı

Kanada merkezli Li-Cycle, Glencore'dan 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Lityum iyon pillerin geri dönüşümünü sağlayan Kanada merkezli Li-Cycle, elektrikli araç endüstrisi için pil metalleri tedarik eden Glencore‘dan 200 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Li-Cycle ayrıca, Glencore ile stratejik ortalık kurduğunu paylaştı. Bu ortaklık kapsamında iki şirket, müşterilerine geri dönüştürülmüş metal ihtiyaçları için daha iyi bir yaklaşım sağlayarak EV pil tedarik zincirine daha iyi hizmet etmeyi planlıyor.

Şarj edilebilir lityum iyon pilleri, otomotiv sektörünün yanı sıra, enerji depolama, tüketici elektroniği ve diğer endüstriyel ve ev uygulamalarında önemli ölçüde enerji sağlıyor. Ulaşım sektörünün elektrifikasyonu benimsemesi, insan kaynaklı iklim değişikliği baskılarını azaltmak için önemli bir yere sahip. Özellikle ABD sera gazı emisyonlarına en büyük katkıda bulunan ülkelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz hafta Biden yönetimi, elektrikli araçlar için yerli pil üretimini artırmak ve pil geri dönüşüm tesisleri kurmak için 3 milyar dolarlık bir fon sunduğunu açıklamıştı.

2016 yılında, Kanada’da Ajay Kochhar ve Tim Johnston tarafından kurulan Li-Cycle, bir yandan da lityum iyon pillerin geri dönüştürülmesini sağlayarak pillerin kullanım ömrü için bir çözüm sunar. Ayrıca, kritik pil malzemeleri için ikincil bir tedarik hizmeti sunar.

Li-Cycle ve Glencore arasındaki stratejik ortaklık kapsamında Glencore, her türlü üretim ömrünü tamamlamış lityum iyon pilleri Li-Cycle’a tedarik edecek. Li-Cycle Kurucu Ortağı ve CEO’su Ajay Kochhar, “Bu anlaşma, lityum iyon pil tedarik hizmetimizi ve hammadde kaynaklarımızı daha da güvence altına alıyor, çeşitlendiriyor ve ağ genişletmemizi Kuzey Amerika ve Avrupa’da rekabetçi bir şekilde konumlandırıyor” sözlerine yer verdiği bir açıklama yaptı.

Güncel İçerikler