Fransız sağlık girişimi Alan, 183 milyon euro yatırım aldı

Şu anda üç pazarda faaliyet gösteren sağlık girişimi Alan, 183 milyon euro yatırım alarak 2,7 milyar euro değerlemeye ulaştı.

Kendi sağlık sigortası ürünlerini satan Fransız girişim Alan, E Serisi finansman turunda 183 milyon euro yatırım aldığını duyurduğu bir açıklama paylaştı. Finansman turu, Teachers’ Venture Growth (TVG) liderliğinde gerçekleşti ve Temasek, Index Ventures, Coatue, Ribbit Capital, Exor, Dragoneer ve Lakestar gibi mevcut yatırımcılar tarafından desteklendi.

Bugünkü E Serisi tur, Alan’ın 185 milyon euro değerindeki D Serisi yatırım turunu duyurmasından bir yıl sonra geldi. Geçtiğimiz yıl 1,4 milyar euro değerlemeye sahip olan şirket, E Serisi turun ardından 2,7 milyar euro değerlemeye ulaştı.

Günümüzün sağlık sektörü için geliştirilmiş bir sigorta şirketi olan Alan, gerekli onayları aldıktan sonra kendi sigortalama ürününü kurdu. Alan, sağlık hizmetinde insanların tüm soru ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir süper uygulama hizmeti veriyor. Girişim, mümkün olduğunca çok işlemi otomatikleştirmeye odaklanıyor. Örneğin, ödeme yapılan bir hekim randevusunda faturayı otomatik olarak işleyerek parayı hastanın banka hesabına aktarıyor.

Alan yalnızca bir sağlık sigortası şirketi olarak hizmet vermek istemiyor. Şirket, sigorta ürünlerinin ötesine geçen bir sağlık hizmeti girişimi olma yolunda ilerliyor. Alan Map‘i kullanarak kendilerine yakın bir sağlık profesyonelini bulmak için Alan uygulamasını kullanabiliyor. Alan Mind adında bir B2B hizmeti ise, akıl sağlığı konusunda da önemli bir hizmet veriyor. Alan Clear, artırılmış gerçeklik kullanarak gözlükleri denemenin bir yolunu sunuyor.

Alan, şu ana kadar 15.000 şirkette 300.000 üyeyi platformuna çekmeyi başardı. Şirket, yıllık 200 milyon euro gelir elde ettiğini belirtiyor. Alan, 2025’in sonuna kadar, 1.000 kişiyi işe almayı planlıyor. Şirket şu anda Fransa, Belçika ve İspanya’da faaliyet gösteriyor.

Güncel İçerikler