Tarım işletmeleri için tedarik zincirini güçlendiren Farmerline, 13 milyon dolar yatırım aldı

Sahra altı Afrika bölgesindeki tarım ve gıda alanındaki boşluklara dikkat çeken Farmerline, yaklaşık 13 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Gana merkezli Farmerline, tarım işletmeleri için tedarik zincirini güçlendirmek amacıyla Seri A finansman turunda 6,4 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Girişim ayrıca, 6,5 milyon dolar borç yatırımı aldı.

Acumen Resilient Agriculture Fund ve FMO tarafından yönetilen finansman turu, Greater Impact Foundation‘ın katılımıyla gerçekleşti. DEG, Rabobank, Ceniarth ve Rippleworks dahil olmak çok sayıda isim ise borç yatırımcıları arasında karşımıza çıkıyor.

Sahra altı Afrika bölgesi tarımsal açıdan verimli olabilmesine rağmen, büyük ölçüde kaliteli çiftlik ihtiyaçlarına erişimi olmaması nedeniyle potansiyelini ortaya koyamıyor. Bugün dünyadaki çiftçiler dünyanın üçte birine gıda sağlıyor; fakat, 2050 yılına kadar 9 milyar insana yiyecek sağlamak için üretimlerini %70 oranında artırmaları gerekecek. Farmerline, bölgenin tarım ve gıda alanındaki kritik boşluklarına dikkat çekmek amacıyla 2013 yılında Alloysius Attah ve Emmanuel Owusu Addai tarafından kuruldu. Farmerline, bölgenin bu potansiyelini gerçekleştirmek için 8 kat daha fazla gübreye ve 6 kat daha fazla gelişmiş tohuma ihtiyacı olacağını iddia ediyor.

Ganalı girişim Farmerline, çiftçilerin yüksek kaliteli tarım materyallerine erişimini artırmanın önünü açmak ve en iyi tarım uygulamaları konusunda eğitim vermek amacıyla hizmet veriyor. Farmerline, çözümlerinin çiftçilerin daha iyi gelir elde etmelerini sağlamak ve hasat sonrası kayıp ve israfı azaltmak için pazarlara hızlı erişimini desteklemek üzere tasarlandığına dikkat çekiyor. 2022’de 300.000 çiftçiye ulaşma planları ile büyümesini sürdürmeyi hedefleyen Farmerline, geçtiğimiz yıla kıyasla %300 bir büyüme sağladı.

Farmerline, çiftçilik maliyetlerini azaltmak, yapay zeka teknolojisinin ve yerel altyapının geliştirilmesi için son finansmanı kullanmayı planladığını belirtti.

Güncel İçerikler