Çağrı merkezi çözümleri geliştiren Replicant, 78 milyon dolar yatırım aldı

Müşteri temsilcilerinin sorunlarına odaklanarak çağrı merkezli çözümleri geliştiren ABD merkezli Replicant, B Serisi finansman turunda 78 milyon dolar yatırım aldı.

Çağrı merkezi otomasyonu alanında faaliyet gösteren Replicant, New York merkezli Stripes liderliğindeki B Serisi finansmanda 78 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tura katılım gösteren diğer yatırımcılar arasında Salesforce Ventures, IronGrey, Omega Venture Partners ve Alumni Ventures‘ın yanı sıra, yeni yatırımcılar Norwest ve Atomic yer alıyor.

Replicant, hepimizin çağrı merkezlerini aramaktan korktuğu bir dönemde süreci kolaylaştırmak için hizmet veriyor. 2017 yılında Gadi Shamia, Andrew Abraham ve Benjamin Gleitzman tarafından kurulan Replicant, müşteri hizmetleri sorunlarını telefon ve diğer kanallar üzerinden tamamen otomatikleştirmenizi sağlıyor. Replicant, çağrı merkezinde çalışmanın zorluğunu birinci elden yaşayan müşteri temsilcilerini öngörecek bazı çözümler sunuyor.

Özellikle pandemi döneminde ve tedarik zinciri sorunlarının yol açtığı tüketici davranışlarındaki değişimler, beklenmedik çağrı artışlarıyla sonuçlandı. Artan çağrılarla uğraşmak zorunda kalan müşteri temsilcileri, kimin zaman sinirli müşterilerin gazabına da uğrayabiliyor. Replicant’ın yer verdiği bir araştırmaya göre müşteri temsilcilerinin %50’den fazlası, anksiyete ilaçları aldığını bildirdi.

Bu sorunları azaltma sözü veren Replicant, %85 başarı oranı sağladığını ve bu oranı daha da ileri götürmeyi hedeflediğini söylüyor. Girişim, artık tamamen otomatik olan düzinelerce farklı arama türü ve her zaman açık erişilebilirlik ile müşterilerinin ihtiyaç duydukları sorunları halletme sözü veriyor. Replicant, temsilcilere çağrı özetleri sağlıyor ve genel müşteri memnuniyeti, ortalama işlem süresi, rakiplerden bahsetme, kusurlu ürünler ve ek satış fırsatları gibi eğilimleri ölçüyor.

Replicant, tüm kanallarda gerçekleşen müşteri hizmetleri akışlarını daha da otomatikleştirmek için 78 milyon dolarlık finansmanı kullanacağını açıkladı.

Güncel İçerikler