Hibrit modeldeki şirketlerin verimliliğini artıran insan odaklı ileri analiz platformu Spiky.ai, 400 bin dolar yatırım aldı

Yeni dönemin uzaktan ve hibrit çalışma düzenleri için etkinliği artırmayı hedefleyen Spiky.ai 400 bin dolar yatırım aldı.

İnsan kaynakları odaklı, yapay zeka kullanarak toplantıları analiz ederek uzaktan ve hibrit çalışma modelindeki şirketler için yeni düzende kurumsal kaynakları daha anlamlı hale getiren ve çalışanlar için daha pozitif ve insan merkezli şirket yapısına çeviren Spiky.ai, ilk turda; TechOne VC, m]x[v Capital, DormRoomFund, ve Techstars’ın dâhil olduğu yatırım turunda 400 bin dolar yatırım aldı.

“Spiky.ai kendi geliştirdikleri 19 yapay zeka modeli ile saniyede 48 farklı etkileşim metrikleri oluşturuyor”

Pandemi ile birlikte çevrimiçi toplantılar, video konferanslar hayatımızın bir parçası haline geldi. Şirketlerin %72 si birçok işini çevrimiçi olarak sürdürmeye karar verdi. İş dünyasında artık yüz yüze çalışma modeli eskilerde kaldı. Yeni düzende çalışanlar artık işlerinden memnun değilse, birçok farklı şirket ile mülakat yapıp birkaç hafta içeresinde işleri değiştirebilmektedir. Üstelik yeni düzende evini, çocuklarının okulunu, ve sosyal çevrelerini değiştirmek zorunda da kalmamaktadırlar.

Bu nedenle artık şirketler çalışanlarının duygu durumları daha anlık olarak takip edip, iş ortamından memnuniyetlerini bilmek zorundalar. Spiky.ai kendi geliştirdiği 19 yapay zeka modeli ile saniyede 48 farklı etkileşim metrikleri oluşturmaktadır. Spiky.ai’nin geliştirmiş olduğu model sayesinde şirketler 6-12 ayda bir düzenlenen anket yerine her gün çalışanlarından geri dönüşler alarak, gelecekle ilgili planlamalarını buna göre yapabilmektedirler.

Spiky.ai stratejik ortaklıklarla ilerlemeye kararlı

Kurulduğu günden bu yana birçok farklı şirket yapısına hizmet veren Spiky.ai, şirketlerle kurumsal ortaklıklar kurup, onlara talepleri doğrultusunda birçok farklı kullanım alanı sunmaktadır. Daha sağlıklı bir ekip kültürü ve şirket duyarlılığı oluşturmak suretiyle ekiplerin iletişim çıktılarını artırma, toplantıların nasıl iyileştirileceğine ilişkin görüşlerden yararlanarak üretkenliği artırma, kapsayıcılığı ve çalışanların bağlılığını artırarak müşteri kaybını azaltma, şirket genelindeki kararlarda ve politikalarda neyin işe yarayıp neyin yaramadığını tespit etmek için şirketler için ölçülebilir, izlenebilir bir duygu belleği yaratma, zorluk çeken ekipler için mikro pivotlar sağlayarak ekiplerin günlük/haftalık olarak takip edilebilmesini gibi birçok kullanım alanı yaratmaktadır. Bu doğrultuda, Microsoft Teams, Cisco Webex gibi şirketlerin dikkatini çeken Spiky.ai bu şirketlerin uygulama piyasalarında kullanıma sunulmak üzere hazırlıklarına devam etmektedir.

Spiky.ai kurucuları Furkan Eris ve Burak Aksar; Spiky.ai’nin kurumsal alanda verilerin tutulduğu platformlara hizmet vererek duygu durumlarını ölçmenin uzaktan ve hibrit çalışma alanında c-level, yönetici, ve çalışanlarının etkileşim içerisinde kalmasını sağlayacağını düşünmektedir. Bu sayede hibrit çalışma programına sahip şirketlerin yeni düzene uyum sağlayıp, daha insan merkezli şirketler olmaları sağlanabilecektir.

Güncel İçerikler