Akıllı kargo dolabı hizmeti veren Instabox, 190 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı kargo dolapları sayesinde sürdürülebilir lojistik hizmeti veren İsveç merkezli Instabox, 190 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

E-ticaret teslimatları sağlayan bir lojistik şirketi olan Instabox, 1 milyar dolarlık bir değerlemeyle 190 milyon dolarlık bir finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. İsveç’in en son unicorn şirketi olmayı başaran Instabox, çevresel sürdürülebilirlik konusunda sektöre öncülük etmeyi sürdürmeyi hedefliyor.

Verdane tarafından yönetilen finansman turu, aynı zamanda Creades, EQT Ventures, Tham Special Investment AB, Nineyards, Tacito ve M2 Asset Management katılımını da içeriyor.

Geleneksel nakliye hizmetlerine meydan okuduğunu iddia eden Instabox, akıllı otomatik kargo dolaplarını uygun yerlere yerleştirerek müşterilerin paketlerini istedikleri zaman alabilmelerini kolaylaştırıyor. İsveçli şirket, müşterilerin bir paketi ne zaman, nerede ve kim tarafından alınacağını seçebilmelerine olanak tanıyor. Böylece, tüm gün evde kargo beklemek tarihe karışıyor. Aynı zamanda, daha sürdürülebilir ve aynı gün içinde teslimatlar gerçekleştirilmiş oluyor.

Son zamanlarda Instabox, Financial Times tarafından Avrupa’nın en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında üçüncü sırada yer aldı. İsveç, Norveç, Danimarka, Hollanda’da hem akıllı dolap hem de eve teslimat hizmeti sunan şirket, kısa süre önce Almanya pazarına giriş yaptı. Şirket, son iki ayda Norveç’te Porterbuddy, Hollanda’da ise Red je Pakketje olmak üzere, aynı gün içinde ev teslimatlarında faaliyet gösteren iki şirketi satın aldı. Instabox’ın paylaştığı verilere göre şirket, aylık 3 milyondan fazla paket teslim ediyor.

Bugüne kadar yaklaşık 327 milyon dolar yatırım alan Instabox, geçtiğimiz sene B Serisi finansman turunda 90 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket, otomatik kargo dolabı hizmeti ve sürdürülebilir çözümlere daha fazla yatırım yapmak ve Avrupa genişleme planlarını ileriye taşımak için yeni sermayeyi kullanacak.

Güncel İçerikler