Uluslararası öğrencilerin ABD’ye taşınma süreçlerini kolaylaştıran Ellis, 5.6 milyon dolar yatırım aldı

ABD'ye eğitim için gelen uluslararası öğrencilerin banka hesabı açmak gibi zorlu süreçleri gerçekleştirmelerini kolaylaştıran Ellis, 5,6 milyon dolar yatırım aldı.

Uluslararası öğrencilerin ABD’ye taşınma süreçlerini kolaylaştıran Ellis, 5,6 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Kindred Ventures tarafından yönetilen finansman turu, Castle Island Ventures, 20VC, Dreamers VC ve V1.VC katılımıyla gerçekleşti.

Yeni bir ülkeye taşınan veya taşınmayı düşünen herkes, bu sürecin ne kadar yorucu olduğunu bilebilir. Henüz ülkeye adımınızı atmadan banka hesabı açmaya uğraşabilir veya operatör aboneliğinize kadar pek çok işlemi düşünmek zorunda kalabilirsiniz. Bu zorlukları ortadan kaldırmak için hizmet veren Ellis, 2017 yılında ABD’ye taşınan Sampei Omichi tarafından kuruldu. Daha önce fintech şirketi River Financial’da çalışan Omichi, Amerika’nın göç konusundaki tarihsel duruşunun ülkeye rekabet avantajı verdiğini savunuyor.

Girişimin ismi ise oldukça anlamlı bir yerden geliyor. Hudson Nehri ağzında yer alan Ellis Adası, ülkenin en yoğun göçmen istasyonlarından biri olarak hizmet vermiştir. 1892’den 1954’e kadar, New York ve New Jersey Limanı’na gelen yaklaşık 12 milyon göçmen, bu adada işlemlerini gerçekleştirmiştir. Omichi, ABD’deki üniversitelerin ABD’ye nitelikli göç için günümüzün Ellis Adası olduğunu iddia ediyor. Buna rağmen, öğrenciler ABD’ye gelmeden önce bile pek çok sorun yaşayabiliyorlar.

Şirket, uluslararası öğrenciler ve tüm göçmenler için pasaport, Form 1-20 veya DS-2019 gibi temel belgeleri toplar ve bu bilgileri onlara operatör aboneliği ve banka kartı sağlamak için kullanır. Bir neobank olan Ellis Money, Sosyal Güvenlik numarası olmayan ABD kullanıcılarına banka hesabı açmak için kullanılır. Finansman, Ellis’in ürün ve mühendislik ekiplerini genişletmesi için kullanılacak. Ayrıca girişim, dünya çapındaki uluslararası eğitim kurumlarıyla ortaklık kurma konusundaki stratejilerini geliştirecek.

Güncel İçerikler