Telepsikiyatri hizmeti sağlayan Iris Telehealth, 40 milyon dolar yatırım aldı

200 hastane ve toplum sağlığı merkezi ile işbirliği yapan telepsikiyatri hizmetleri sağlayıcısı Iris Telehealth, B Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım aldı.

ABD genelindeki sağlık sistemleri için telepsikiyatri hizmetleri sağlayıcısı olan Iris Telehealth, B Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Finansman turu, Concord Health Partners ve Columbia Pacific Advisors tarafından ortaklaşa yönetildi.

Ruh sağlığı ve davranış bozuklukları ile mücadele eden hastalara zamanında ve kaliteli bakım sağlamak geçtiğimiz son yıllarda çok daha zor bir hal aldı. Bu zorluğu çözmeye odaklanan ve 2013 yılında kurulan Iris, sağlık kuruluşlarının hastalar için kaliteli sağlık hizmetlerine erişimi artırmalarına yardımcı olur. Sağlık sistemleri, hastaneler ve toplum sağlığı merkezleri gibi sağlayıcılar aracılığıyla telepsikiyatri hizmeti sunan girişim, şu anda yaklaşık 200 hastane ve toplum sağlığı merkezi ile işbirliği yapıyor. Şirket ayrıca, daha etkili sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan hastalar için önceliklerin belirlenmesine ve uygun lisansa sahip sağlık çalışanlarının yönlendirilmesine yardımcı oluyor.

Özellikle son 18 ayda katlanarak büyüdüğünü söyleyen girişim, yeni sermaye sayesinde sağlık hizmetlerinin genişlemesini hızlandırmak için 4 ana alana yatırım yapmayı planlıyor. Şirket, öncelikle müşteri talebini karşılamak ve uzun vadede başarı sağlamak için klinik operasyon ekiplerini büyütmek için son finansmanı kullanacak. Ayrıca, daha fazla kurumsal sağlık sistemine ve toplum sağlığı merkezine hizmet sunmak için pazara açılma stratejilerini geliştirecek. Ürün ve teknoloji ekibini genişletmeyi planlayan girişim, hastaların ve müşterilerinin artan ihtiyaçlarını karşılamak için klinik ve kurumsal çalışanlardan oluşan ekiplerini de büyüteceğini açıkladı.

Iris Telehealth CEO’su Andy Flanagan, “Geçtiğimiz 9 yıl boyunca hedefimiz, sağlık kuruluşlarının hayat kurtaran bakıma erişimi artırmalarına ve hastaları iyileştirmelerine yardımcı olmak için yüksek kaliteli sanal davranışsal sağlık hizmetleri sunmaktı” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler