Hukuk alanında çözümler geliştiren Filevine, 108 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında hayata geçirilen ve hukuk ekiplerini odağına alarak çözümler geliştiren Filevine, 108 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Hukuki dava yönetimi için çözümler geliştiren Filevine, StepStone Group liderliğindeki 108 milyon dolarlık D serisi finansman turunu tamamladığını duyurdu. Yeni yatırımcı Golub Capital ve mevcut yatırımcılar Signal Peak Ventures ve Meritech Capital, tura katılan diğer isimler arasında yer alıyor.

Gizlilik ve güvenlik konusunda uzmanlık eksikliği nedeniyle hukuk sektöründe yeni teknolojilerin benimsenmesi zor bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Girişimin fikri, Filevine Kurucu Ortağı ve CEO’su Ryan Anderson‘ın açıklamasına göre, bir avukat olmanın prosedüre dayalı uğraşlarını ilk elden denemenin hayal kırıklıklarından doğdu. Filevine, Anderson, Jim Blake ve Nathan Morris tarafından 2014 yılında kuruldu.

Filevine, kullanıcılarının yoğun ve tekrarlayan işleri otomatikleştirmesini sağlayarak daha önemli işlere odaklanmasını sağlıyor. Girişim, Savunma, Kişisel Yaralanma, Şirketler Hukuku ve hemen hemen tüm diğer uygulama alanlarında ülkenin en büyük hukuk firmalarından bazıları tarafından kullanılıyor. Filevine yazılımı, hukuk ekiplerine vaka yönetimi, e-imza, belge yönetimi ve müşteri iletişimi gibi birçok alanda yetki veriyor.

Filevine, büyümesinin bir sonraki aşamasını hızlandırmasına yardımcı olacak iki yeni ismi üst düzey yönetici kadrosuna kattığını da açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 15 yılı aşkın süredir müşteri odaklı yazılım platformları geliştiren Scott Brown, Filevine’ın yeni CTO’su olarak kariyerine devam edecek. 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Ian Charles ise, yeni Filevine CFO’su olarak görevini sürdürecek.

Şu anda yaklaşık 500 kişiden oluşan bir ekip ile hizmet veren Filevine, yeni sermayeyi hangi alanlara yatırım yapmak için kullanmayı planladığını açıkladı. Şirketin açıklamasına göre 108 milyon dolarlık finansman, satış ve pazarlama gibi alanları desteklemenin yanı sıra, şirketin mühendislik ve ürün ekiplerini büyütmesi için kullanılacak.

Güncel İçerikler