Günlük çalışanlar için bir uygulama sunan Wagestream, 175 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında hayata geçirilen ve günlük çalışan kişilere odaklanan Wagestream, Smash Capital liderliğinde 175 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Saatlik ücretle çalışan kişiler için süreç yönetimini kolaylaştırmaya odaklanan Birleşik Krallık merkezli Wagestream, yeni bir finansman turunda 175 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

175 milyon doların 115 milyon dolarlık kısmı borç finansmanı niteliğinde. 60 milyon dolarlık C Serisi finansman turu, Smash Capital tarafından yönetildi. Yeni yatırımcı Balderton Capital‘ın yanı sıra mevcut yatırımcılar Northzone ve Fair By Design tura deste veren isimler arasında yer alıyor.

Wagestream, Peter Briffett (CEO) ve Portman Wills (CTO) tarafından 2018 yılında kuruldu. Şirket, şu anda ABD ve Birleşik Krallık’ın yanı sıra, İspanya ve Avustralya’da da aktif olarak faaliyet gösteriyor. Şu anda Wagestream ile çalışan 300 işveren aracılığıyla 1 milyondan fazla çalışan küresel olarak uygulamaya erişebiliyor. Wagestream ile çalışan şirketler arasında konaklama, sağlık ve perakende sektörlerinden işletmeler yer alıyor. Wagestream’in müşteri tabanındaki isimlere baktığımızda Burger King, Popeyes, Crate & Barrel ve Chicago Üniversitesi’nin yer aldığını görüyoruz.

Genç şirket, günlük ve saatlik ücretle çalışan kişilerin para biriktirme konusunda zorlandıklarına dikkat çekiyor. Bunun en önemli nedeni bu çalışanların ödeme alma planlarıyla ilgili. Wagestream, bu çalışanlara ihtiyaç duydukları anda ücretlerini kolayca almalarını sağlamanın yanı sıra, onları hisse senetlerine küçük miktarda yatırım yapmaları ve birikim yapmaları için de teşvik ediyor. Çalışanlar ayrıca, finans danışmanları ile görüşebilme imkanına sahipler.

Ücretli çalışanlar ve onların refahını öncelik olarak benimsediğini belirten girişim, stratejisini geliştirmek ve uygulamasına daha fazla özellik geliştirmek için yeni finansmandan yararlamayı planlıyor. Ayrıca, Wagestream’in açıklamasına göre, ABD pazarının şirket için potansiyel olarak çok sayıda fırsat yaratması bekleniyor.

Güncel İçerikler