Elon Musk, Twitter’ı satın almak için 43 milyar dolar teklif etti

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın 9,2 hissesini satın alan Elon Musk, 43.4 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın almak için bir teklifte bulunduğunu açıkladı.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın yüzde 9,2 hissesini satın alarak Twitter’ın en büyük hissedarı oldu. Ertesi gün Musk’ın şirketin yönetim kuruluna katılacağı duyurulmuştu; fakat, Elon Musk, önemli bir karara imza atarak şirketin yönetim kuruluna katılmama kararı aldı. Teknoloji dünyasında önemli bir gelişme olarak yerini alan bu karar, Musk’ın bir sonraki hamlesi hakkında spekülasyonlara neden oldu.

Bugün Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter’ı satın almak için bir teklifte bulunduğunu açıkladı. Musk, tamamı nakit olacak şekilde ve hisse başına 54.20 dolar ödemek kaydıyla Twitter’ı satın almak için 43.4 milyar dolarlık bir teklif sunduğunu açıkladı.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a yazdığı bir e-postada, Elon Musk, “Twitter’ın dünya çapında özgür ifade platformu olma potansiyeline inandığım için yatırım yaptım ve ifade özgürlüğünün toplumsal bir gereklilik olduğuna inanıyorum” sözlerine yer verdi. Fakat Yatırımını yaptığından itibaren Twitter’ın bu amaca hizmet etmekten ve gelişmekten uzak olduğunu anladığını ekleyen Musk, Twitter’ın özel bir şirket olması gerektiğine inandığını vurguladı.

Hissedar pozisyonunu yeniden değerlendirecek

Yazdığı e-postada Elon Musk, “Teklifim en iyi ve son teklifim. Kabul edilmezse hissedar olarak pozisyonumu yeniden gözden geçirmem gerekecek” açıklamasında bulundu. Şimdiye kadar Twitter tarafından Elon Musk’ın satın alma teklifine bir cevap gelmedi.

Güncel İçerikler