Sağlık hizmetinde robot teknolojisine odaklanan Diligent Robotics, 30 milyon dolar yatırım aldı

Asistan robot Moxi ile sağlık çalışanlarının yükünü azaltan robot teknolojisi girişimi Diligent Robotics, 30 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık sektöründe robotik teknolojisine odaklanan Austin merkezli Diligent Robotics, B Serisi finansman turunda 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tiger Global liderliğindeki Seri B turda, True Ventures, DNX Venture, Ubiquity Ventures, E14 Fund, Next Coast Ventures, Boom Capital ve Gaingels dahil olmak üzere diğer yatırımcıların katılımını görüyoruz. Son finansman turundan elde edilen yeni sermaye, Diligent’ın tedarik zincirini optimize etmesine ve daha hızlı robot dağıtımı için ekibini genişletmesine olanak tanıyacak.

2017 yılında Andrea Thomaz (CEO) ve Vivian Chu (CTO) tarafından kurulan Diligent Robotics, robotların insanların bulunduğu ortamlarda işbirliği yapmasını ve bu ortamlara uyum sağlamasını sağlayan akıllı hizmet robotları ve yapay zeka geliştirir. Şirketin amiral gemisi ürünü Moxi, sağlık ekipleri için teslimat görevlerini yerine getiren bir robottur. Stres ve tükenmişlik gibi sorunlar uzun yıllardır hemşire ve klinik personel eksikliği yaratıyor; fakat, COVID-19 ile birlikte yalnızca ABD’de 1 milyondan fazla yeni hemşireye ihtiyaç duyuluyor. Bu sebeple sağlık sisteminde işgücü artışı sağlamak için otomasyona olan ihtiyaç artıyor.

Asistan robot Moxi, çalışanlara malzeme, ilaç ve laboratuvar numuneleri getirme gibi rutin görevlerde yardımcı olması için 2018 yılınsa piyasaya sürüldü. Bu görevlerde klinik personele destek sağlayan Moxi, hastanelerin 7/24 çalışmasına yardımcı olur. Şirket, 2020 yılında ilk ticari dağıtımlarına başladı. Aralık ayında Moxi’yi klinik iş akışlarına uyguladıklarını söyleyen Mary Washington Healthcare’den Cody Blankenship, Moxi’nin performansından etkilendiklerini ve daha fazla robotu ekiplerine katmayı seçtiklerini belirtti.

Güncel İçerikler