Su ve elektrik şirketleri için altyapı yönetimi sunan Pylon, 19 milyon dolar yatırım aldı

Elektrik ve su şirketlerinin gelirlerini artırmalarına yardımcı olan Mısır merkezli Pylon, 19 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Su ve elektrik şirketleri için altyapı yönetim platformu sunan Mısır merkezli Pylon, tohum finansman turunda 19 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Borç ve öz sermaye karışımı olan finansman turu, British International Investment tarafından desteklenen ABD merkezli Endure Capital tarafından yönetildi. Cathexis Ventures, Loftyinc Ventures, Khawarizmi Ventures ve isimleri paylaşılmayan birkaç melek yatırımcı tarafından desteklendi.

Pylon, şu anda Mısır ve Filipinler’de faaliyet gösteriyor. Girişim, 2017 yılında Ahmed Ashour (CEO) ve Omar Radi (CTO) tarafından kuruldu. Mısır’daki ve diğer gelişmekte olan ülkelerdeki su ve elektrik dağıtımcıları için üretilmiş çözümlerde eksiklikler gördüğünü söyleyen Ashour, başarısız ve eksik çözümlerdi değiştirmek için yola çıktıklarını dile getiriyor.

Su ve elektrik şirketleri, çok yüksek miktarda tahsil edilmemiş faturalara maruz kalıyorlar ve bu nedenle büyük gelir fırsatlarını kaçırıyorlar. Yüksek elektrik maliyetlerinin yanı sıra, şebeke ve ağlarda teknik kayıplar meydana gelebiliyor. Pylon, su ve dağıtım şirketleri için bu zorlukları çözmeyi hedefliyor. Şirketin yazılımı, şebekelerden veri toplar, analiz eder ve tedarik süreci boyunca hırsızlık ve kayıpların nerede meydana geldiğini tespit eder.

Ardından şirketler için faturalandırma sürecini otomatikleştirir. Pylon, kamu hizmeti şirketlerinin gelirlerini artırmalarına yardımcı olmanın yanı sıra, kayıplarını %8’e kadar düşürmek için çözümler sunuyor. Bununla birlikte şirketin akıllı ölçüm modeli kamu hizmeti veren şirketlerin geniş ölçekte dağıtım yapmalarını kolaylaştırıyor. Şu anda 12’den fazla kuruluş Pylon ile çalışıyor ve şirket, faaliyet gösterdiği iki ülkede 1 milyondan fazla ölçüm noktasına hizmet veriyor.

Güncel İçerikler